ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ισραήλ: 32 μωρά και παιδιά κρατούνται αιχμάλωτα της Χαμάς – Σε απόγνωση οι γονείς εκλιπαρούν για την απελευθέρωσή τους

Ο νεότερος σε ηλικία αιχμάλωτος είναι μόλις εννέα μηνών

Ισραήλ: 32 μωρά και παιδιά κρατούνται αιχμάλωτα της Χαμάς – Σε απόγνωση οι γονείς εκλιπαρούν για την απελευθέρωσή τους

Ο μόλις εννέα μηνών Κφιφ Μπίμπας είναι ο νεότερος σε ηλικία όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευτυχώς, βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του Σίρι, η οποία έχει δίπλα της και τον άλλο της γιο, τον τετράχρονο Άριελ.

Τα τρία μέλη της οικογένειας απήχθησαν από τους τρομοκράτες της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Κιμπούτς «Nir Oz» την 7η Οκτωβρίου.

Ο Κφιρ, ο τετράχρονος αδερφός του, Άριελ, όπως και άλλες 3ο αθώες παιδικές ψυχές βρίσκονται αιχμάλωτοι της Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Κρατούνται αιχμάλωτα στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς

Οι οικογένειές τους είναι αναστατωμένες και εκλιπαρούν τη Χαμάς να απελευθερώσει πρώτα τα παιδιά. Αν και έχουν κινητοποιηθεί διεθνείς ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις ζητώντας από την τρομοκρατική οργάνωση να αφήσει ελεύθερα τα μωρά και τα παιδιά, οι σουνίτες τρομοκράτες εξακολουθούν να δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπό τους

Τα 32 μωρά και παιδιά κρατούνται αιχμάλωτα στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς. Πρόκειται για σήραγγες μήκους 500 χιλιομέτρων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun». Εκτός από τον νεότερο σε ηλικία όμηρο της σουνιτικής οργάνωσης, τον εννέα μηνών Κφιρ Μπίμπας, υπάρχουν και άλλες μαμάδες που ζουν έναν εφιάλτη αφού δεν έχουν στο πλευρό τους τα παιδιά τους.

Η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των 32 μωρών και παιδιών που βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρείας στα υπόγεια τούνελ της Γάζας. Η 50χρονη Μάγιααν δεν μπορεί να κλείσει μάτι καθώς οι δύο κόρες της Ντάφνα και Ελάχε είναι και αυτές εγκλωβισμένες στις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα.

«Παρακαλώ ελευθερώστε τα παιδιά μας»

Η εφημερίδα «The Sun» μεταφέρει την ανησυχία της μητέρας αλλά και την απόγνωση άλλων οικογενειών που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, γράφοντας στη λεζάντα του σχετικού άρθρου: «Παρακαλώ ελευθερώστε τα παιδιά μας».

«Ποιος απαγάγει παιδιά;» διερωτάται η 50χρονη Μάγιααν καθώς οι δύο κόρες της παραμένουν στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς. Η 15χρονη Ντάφνα Εγιακίμ και η οκτάχρονη αδερφή της Έλλα είναι ανάμεσα στα 32 παιδιά που άρπαξαν οι τρομοκράτες στις 7 Οκτωβρίου. Η μητέρα των δύο κοριτσιών δεν μπορεί να κρύψει την απόγνωσή της και, όπως εξηγεί, αποφάσισε να ανεβάσει μία παλαιότερη φωτογραφία με αυτήν και τα κορίτσια της να χαμογελούν στο φακό.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στην πλατφόρμα «Telegram» από τη Χαμάς που αναφέρει ειρωνικά στην αραβική γλώσσα: «Ντύστε τους με ρούχα προσευχής»…

«Είναι μια φρικτή εικόνα για κάθε γονέα, αλλά η Μάγιααν ήθελε απεγνωσμένα να δημοσιεύσει την φωτογραφία των κοριτσιών της στην εφημερίδα «Sun» για να δείξει στην διεθνή κοινότητα τα όσα δραματικά βιώνουν οι αιχμάλωτοι της Χαμάς. Η Μάγιααν είναι διαζευγμένη και, όπως αναφέρει, τα κορίτσια της πήγαν να μείνουν με τον μπαμπά τους κοντά στα σύνορα της Γάζας για να γιορτάσουν τη 17η επέτειο του κιμπούτς του, «Nahal Oz».

Δυστυχώς, ο πατέρας τους, η δεύτερη σύζυγός του και ο έφηβος γιος της σκοτώθηκαν από τα πυρά των τρομοκρατών, ενώ τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν στη Γάζα. «Η Χαμάς έπρεπε να είχε απελευθερώσει όλα τα παιδιά από την πρώτη μέρα. Τα παιδιά δεν έχουν κάνει τίποτα σε κανέναν. Δεν είναι στρατιώτες, δεν σχετίζονται με καμία σύγκρουη. Δεν απάγει κανείς μωρά και παιδιά. Τα δύο κορίτσια μου είναι υπέροχα, γλυκά κορίτσια που αγαπούν το TikTok και το Snapchat και τα θέλω σπίτι», λέει συντετριμμένη η μητέρα των δύο κοριτσιών.

Πέντε έφηβοι 17 ετών οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ανήλικοι αιχμάλωτοι

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία όμηροι είναι πέντε, 17 ετών, γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο Κφιρ, ο νεότερος σε ηλικία όμηρος της Χαμάς, εμφανίστηκε σε βίντεο με την μητέρα του Σίρι να δείχνει τρομοκρατημένη έχοντας δίπλα της το άλλο της παιδί ενώ είναι περικυκλωμένη από σουνίτες τρομοκράτες.

Η οικογένειά της ζήτησε από την βρετανική εφημερίδα να ανεβάσει ξανά το βίντεο που απεικονίζει και τους τρεις στο διαδίκτυο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δημοσιεύστε την (φωτογραφία) για να την δει όλος ο κόσμος».

«Ο Κφιρ είναι πάντα χαμογελαστός και θέλει αγκαλιές όλη την ώρα. Μόλις είχε αρχίσει να μπουσουλάει. Είναι αδιανόητο να πάρει κάποιος ένα μωρό για όμηρο», λέει η οικογένεια του Κφιρ, της Σίρι και του Άριελ.

Συνολικά 240 όμηροι συνελήφθησαν στη διάρκεια της αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στη Γάζα την 7η Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής, τέσσερις έχουν απελευθερωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.