ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραήλ: Απαιτεί να εκκενωθεί το καταφύγιο του ΟΗΕ που επλήγη από πυρά στη Χαν Γιουνίς

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο καταφύγιο

Ισραήλ: Απαιτεί να εκκενωθεί το καταφύγιο του ΟΗΕ που επλήγη από πυρά στη Χαν Γιουνίς

Την εκκένωση καταφυγίου του ΟΗΕ στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, απαίτησε  το Ισραήλ, μέσα στο οποίο 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά την προηγούμενη μέρα, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa).

«Ο ισραηλινός στρατός έδωσε προθεσμία έως τις 17.00 τοπική ώρα” της Παρασκευής “για την εκκένωση του καταφυγίου» όπου είχαν πάει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να προστατευθούν από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Unrwa.

Σύμφωνα με έναν από τους εκτοπισμένους, τον ‘Αμαλ Λουμπάντ, οι στρατιώτες κάλεσαν από το μεγάφωνο μια υπεύθυνη της Unrwa. «Εκείνη πήγε κοντά σε άρματα μάχης και της είπαν να μας γνωστοποιήσει να εκκενώσουμε τον χώρο», πρόσθεσε. «Δεν ξέρουμε πού να πάμε».

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δύο άρματα μάχης πυροβόλησαν αυτό το κέντρο εκπαίδευσης που μετατράπηκε σε καταφύγιο μετά την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

«Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 75 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 12 είναι σε κρίσιμη κατάσταση» από τα πυρά αυτά, δήλωσε ο Τόμας Γουάιτ, ο υπεύθυνος της Unrwa στη Γάζα, σε ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διευθυντής της Unrwa Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός αυτός είναι «κατάφωρη παραβίαση των βασικών κανόνων του πολέμου». Τα κτίρια ήταν σαφώς δηλωμένα ως εγκαταστάσεις του ΟΗΕ και οι συντεταγμένες τους είχαν γνωστοποιηθεί στις ισραηλινές αρχές, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.