ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραήλ: Έτοιμο να προχωρήσει με την επίθεση στη Ράφα

Υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο IDF έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες

Ισραήλ: Έτοιμο να προχωρήσει με την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα, η οποία είναι η μόνη πόλη στη Λωρίδα της Γάζας που δεν έχει ακόμα δεχθεί χερσαία επίθεση στη διάρκεια του εξάμηνου πολέμου, και δεσμεύεται να λάβει μέτρα ώστε να μην υποστούν βλάβες οι Παλαιστίνιοι πολίτες, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου.

Εξάλλου υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας δήλωσε σήμερα στο Reuters πως ο ισραηλινός στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να καταλάβει τη Ράφα και μπορεί να ξεκινήσει την επιχείρηση μόλις λάβει την έγκριση της κυβέρνησης.

Στον πληθυσμό της Ράφα, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, προστέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που έφυγαν από άλλα μέρη της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια του πολέμου που διεξάγεται στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και πάνω από έξι μήνες.

Η τύχη τους προκαλεί ανησυχίες στις δυτικές δυνάμεις και στο Κάιρο, το οποίο έχει αποκλείσει οποιαδήποτε συρροή προσφύγων στο αιγυπτιακό Σινά.

Το Ισραήλ, το οποίο δέχεται πιέσεις λόγω των ανθρωπιστικών επιπτώσεων του πολέμου, έχει δεσμευτεί να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των αμάχων της Ράφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση Νετανιάχου δηλώνει ότι στη Ράφα υπάρχουν τέσσερα άθικτα τάγματα μάχης της Χαμάς, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, έχουν ενισχυθεί από χιλιάδες μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος που αποσύρθηκαν από άλλα μέρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.