ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ισραήλ – Στρατός προς πολίτες: «Μείνετε στα καταφύγια, να έχετε τρόφιμα, νερό και μπαταρίες» (βίντεο)

Σύσταση στον κόσμο να μην κυκλοφορεί τη νύχτα

Ισραήλ – Στρατός προς πολίτες: «Μείνετε στα καταφύγια, να έχετε τρόφιμα, νερό και μπαταρίες» (βίντεο)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, καλούν τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια για τρεις ημέρες, έχοντας εξασφαλίσει την επάρκεια τροφίμων, νερού και συσκευών που λειτουργούν με μπαταρίες, για τις περιπτώσεις που θα υπάρχουν διακοπές ρεύματος από τους βομβαρδισμούς.

Επιπλέον, οι ισραηλινές αρχές συστήνουν στον κόσμο να μην κυκλοφορεί τη νύχτα, καθώς πληροφορίες θέλουν τη Χαμάς να έχει δώσει οδηγία για μεμονωμένες επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις του Ισραήλ.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ηχούν οι σειρήνες και ακούγεται ο τρομακτικός ήχος από ρουκέτες της Χαμάς που πλήττουν το Ισραήλ και αποκρούονται από το «Iron Dome».

Η Χαμάς συνεχίζει να επιτίθεται στον αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων του Ισραήλ, σκορπίζοντας τον θάνατο και τον τρόμο. Κτίρια και καταστήματα παραδίδονται στις φλόγες, ωστόσο πολλοί κάτοικοι, η πλειοψηφία τους, έχουν ήδη σπεύσει στα καταφύγια.

Εκεί βρίσκονται και πολλοί ξένοι πολίτες, που διέμεναν σε ξενοδοχεία στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις. Τα καταφύγια προσφέρουν ηλεκτρισμό, τουαλέτες και πόσιμο νερό.

Την ίδια ώρα, δε, έχει ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση -στην ουσία, αντεπίθεση- του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Δημοσιοποιώντας βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ο Νετανιάχου έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Άλλωστε, ο Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Walla News, είχε ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες, είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ και μεγαλύτερο σύμμαχό του, ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή, από το να εισβάλει στη Γάζα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε πως «η απάντησή μας στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή».

Ο Νετανιάχου μιλούσε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν πλήγματα από την αιφνιδιαστική επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε: «Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες».

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και πρόσθεσε ότι «σας ζητά να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.