ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιζίουμ: Μια νεκρή πόλη χωρίς ηλεκτρικό και νερό υποδέχθηκε τον Ζελένσκι

Κλεισμένοι οι ρωσόφωνοι κάτοικοι στα σπίτια τους

Ιζίουμ: Μια νεκρή πόλη χωρίς ηλεκτρικό και νερό υποδέχθηκε τον Ζελένσκι

Μια νεκρή πόλη, χωρίς νερό και χωρίς τηλέφωνο (τα ρωσικά πλήγματα σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ήταν καίρια) με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της να είναι ρωσόφωνοι, πολλοί από τους οποίους συλλαμβάνονται και εκτελούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις, είναι πλέον το Ιζίουμ της νότιας περιφέρειας του Χάρκοβου.

Η ρωσόφωνη πόλη είχε καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και έπεσε πάλι στα χέρια του ουκρανικού καθεστώτος πριν πέντε ημέρες, ενώ σήμερα δέχθηκε την επίσκεψη Ζελέσνκι.

Στους δρόμους δεν κυκλοφορεί «ούτε σκύλος» εκτός από τους Ουκρανούς παραστρατιωτικούς που σπάνε τις πόρτες και μπαίνουν στα σπίτια των ρωσόφωνων.

Το CNN που κλήθηκε να είναι παρών στον «θρίαμβο» του Ζελένσκι, δηλώνει ότι δεν βρήκε ούτε έναν να κάνει δήλωση γιατί όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, εκτός από ένα ζευγάρι που υποτίθεται ότι τους είπε κάτι για «αναίμακτη απελευθέρωση της πόλης» και έδειξαν με τις δηλώσεις τους ότι είναι υπέρ του ουκρανικού καθεστώτος.

Κανείς άλλος κάτοικος δεν είπε τίποτα. Και τι να πουν; Όλοι περιμένουν την επιστροφή των Ρώσων…

Φυσικά η οργή των Ρώσων για την εγκατάλειψη της πόλης από τα ρωσικά στρατεύματα και την «λίγη» στρατιωτική ηγεσία τους, φαίνεται στα tweet.

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι στο Ιζίουμ ζουν ρωσόφωνοι και δεν θα μπορούσαν σήμερα να το βομβαρδίσουν οι Ρώσοι γιατί θα κινδύνευαν οι κάτοικοι…

Αλλά η οργή των Ρώσων δικαιολογημένη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.