ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σύμφωνα με αναφορές – Ειρηνευτικές συνομιλίες την Πέμπτη (upd)

Τι αναφέρουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης

Κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σύμφωνα με αναφορές – Ειρηνευτικές συνομιλίες την Πέμπτη (upd)

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συμφώνησαν να σταματήσουν τις μάχες, σύμφωνα με αναφορές, λιγότερο από μία ημέρα αφότου το Μπακού ξεκίνησε μια νέα επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μια πρώτη συνάντηση για να συζητηθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αρχών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην πόλη Yevlakh του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μέσω διαπραγματεύσεων με το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα στην περιοχή και προβλέπει την απόσυρση των αρμενικών στρατιωτικών μονάδων και εξοπλισμού από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και τον αφοπλισμό των τοπικών αμυντικών δυνάμεων, σύμφωνα με αξιωματούχους της περιοχής.

Αρμένιοι μαχητές συμφώνησαν να καταθέσουν τα όπλα τους, ενώ το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Οι αρχές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ λένε ότι έχουν αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός που πρότεινε η ρωσική ειρηνευτική αποστολή στην αμφισβητούμενη περιοχή, ανέφεραν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης 24News.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τη μεσολάβηση της διοίκησης της ρωσικής ειρηνευτικής αποστολής που βρίσκεται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, επιτεύχθηκε συμφωνία για την πλήρη παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τις 13:00 (9 π. μ. GMT) στις 20 Σεπτεμβρίου 2023», ανέφερε το 24News σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του προέδρου του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.