ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κατάρ: «Η Χαμάς απάντησε θετικά στην προτεινόμενη συμφωνία για ομήρους και εκεχειρία»

Την είδηση επιβεβαίωσε και η Χαμάς

Κατάρ: «Η Χαμάς απάντησε θετικά στην προτεινόμενη συμφωνία για ομήρους και εκεχειρία»

Η Ντόχα έλαβε «θετική» απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με την προτεινόμενη συμφωνία για τους ομήρους, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

«Δεδομένης της ευαισθησίας των περιστάσεων, δεν θα προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες», δήλωσε ο Αλ Θάνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν. «Είμαστε αισιόδοξοι και παραδώσαμε την απάντηση στην πλευρά των Ισραηλινών», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η Χαμάς, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως μετέφερε την θέση της στην Αίγυπτο και το Κατάρ για την προτεινόμενη «συμφωνία-πλαίσιο» της προσφοράς ανταλλαγής ομήρων και ταυτόχρονης κατάπαυσης του πυρός, δίνοντας «θετική» απάντηση. Ακόμη, τόνισε τη δέσμευσή της για τη «διασφάλιση μιας συνολικής και πλήρους κατάπαυσης του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε από την πλευρά του, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την απάντηση της Χαμάς σε ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς με αντάλλαγμα μια εκτεταμένη παύση των μαχών στη Γάζα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα συζητήσει την απάντηση της Χαμάς με Ισραηλινούς αξιωματούχους όταν επισκεφθεί τη χώρα την Τετάρτη. «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και μάλιστα απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν είχε τονίσει πως η προτεινόμενη συμφωνία για τους ομήρους που διαπραγματεύονταν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος ήταν «ισχυρή και πειστική», προσθέτοντας ότι «προσφέρει κάποια ελπίδα» για μια νέα εκεχειρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών ότι πρόκειται για μια καλή και ισχυρή πρόταση», δήλωνε ο Μπλίνκεν σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.