ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Κίεβο: Αιφνιδιαστική επίσκεψη της προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου – «Για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ευρώπης»

Προσπάθεια αντίδρασης και επισκίασης των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης στη Ρωσία

Κίεβο: Αιφνιδιαστική επίσκεψη της προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου – «Για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Ευρώπης»

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, έφθασε αιφνιδιαστικά στο Κίεβο στις 9 Μαΐου, συνοδευόμενη από την Γερμανίδα Υπουργό Ανάπτυξης, Σβένια Σούλτσε. 

Φαίνεται πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προσπαθούν με τη συγκεκριμένη επίσκεψη να αντιδράσουν στους ρωσικούς εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης των Λαών στη Μόσχα.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αναμφισβήτητα στην πρώτη γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας», ανέφερε μέσω Telegram ο Ρουσλάν Στεφαντσούκ, Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου.

«Ήταν το πρώτο θεσμικό όργανο της ΕΕ που υποστήριξε την αναγνώριση της Ουκρανίας ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πάντα δυνατή φωνή στη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού για την υποστήριξη του αγώνα μας για ελευθερία και ευρωπαϊκές αξίες», τόνισε ο Στεφαντσούκ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «θα το εκτιμά πάντα».

Η Σούλτσε δήλωσε ότι η παρουσία της στο Κίεβο συνδέεται με την προετοιμασία της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο τον Ιούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι Ουκρανοί ανακατασκευάζουν τη χώρα τους καθημερινά, επομένως είναι κρίσιμο να παρέχεται υποστήριξη όχι μόνο με όπλα αλλά και για την πολιτική ανοικοδόμηση», τόνισε η Σούλτσε σε δηλώσεις της στο Κίεβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.