ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίεβο: «Καταστρέψαμε για πρώτη φορά ρωσικό S-400 με HIMARS» – Προσπαθούν να ισορροπήσουν τις εντυπώσεις από την καταστροφή δύο Patriot PAC-3

Υποτίθεται ότι το πλήγμα έγινε στην Χερσώνα αλλά δεν επιβεβαιώνεται

Κίεβο: «Καταστρέψαμε για πρώτη φορά ρωσικό S-400 με HIMARS» – Προσπαθούν να ισορροπήσουν τις εντυπώσεις από την καταστροφή δύο Patriot PAC-3

Λίγες ώρες μετά την επίθεση με drones στη Μόσχα το Κίεβο ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε για πρώτη φορά ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-400, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα.

Μάλιστα για να ενισχυθεί ο ισχυρισμός του δημοσιεύθηκαν και μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν ένα σύστημα S-400 να έχει καταστραφεί.

Αν είχε συμβεί, θα ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη απώλεια ενός S-400 και η δεύτερη απώλεια του εξαρτήματος του S-400, καθώς πριν από λίγο καιρό είχε καταστραφεί και ένας εκτοξευτής.

Οι φωτό όμως που δόθηκαν στην δημοσιότητα δεν δείχνουν κατεστραμμένο παρά έναν σταθμό διοίκησης και όχι εκτοξευτές ή ραντάρ.

Και είναι άγνωστο από που προέρχονται, καθώς η «ουκρανική μονταζιέρα» πολλές φορές έχει συλληφθεί να ψεύδεται.

Το συγκεκριμένο κτύπημα φέρεται να έλαβε χώρα στην Χερσώνα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και οι Ουκρανοί κτύπησαν μια ρωσική εγκατάσταση.

Το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-400 φέρεται να καταστράφηκε μετά από κτύπημα με πύραυλο HIMARS. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΑΜ επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μία δεύτερη συστοιχία αμερικανικών Patriot κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο Κίεβο όπως και ότι έχουν «καταρρίψει 29 βρετανικούς πυραύλους cruise storm shadow»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.