ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κουρδιστάν: Drone που έφερε βόμβες συνετρίβη στο Ντουχόκ

Πρόκειται για το 6ο drone που έπεσε εντός των ορίων της πόλης Ντουχόκ το τελευταίο εξάμηνο

Κουρδιστάν: Drone που έφερε βόμβες συνετρίβη στο Ντουχόκ

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έφερε βόμβες έπεσε κοντά στο χωριό Μπότι στην υποπεριφέρεια Ζαουίτε στο Ντουχόκ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Από τη συντριβή του drone, του οποίου η προέλευση δεν έγινε γνωστή, δεν υπήρξαν απώλειες ζωής ή περιουσίας. Πρόκειται για το 6ο drone που έπεσε εντός των ορίων της πόλης Ντουχόκ το τελευταίο εξάμηνο.

Το drone όταν έπεσε, χθες, έγινε αντιληπτό από έναν πολίτη με το όνομα Χεμπάτ Μποτί που κατοικούσε στο χωριό.

Ο χωρικός είπε ότι τρεις βόμβες που δεν έχουν εκραγεί, που ήταν συνδεδεμένες στο drone, έπεσαν στο σημείο της συντριβής του.

Ανέφερε ότι παρατηρούσε το drone τη στιγμή που έκοβε χόρτα για τα ζώα του στο κτήμα του, 2 χιλιόμετρα από το χωριό: «Οι τρεις βόμβες στο drone έπεσαν στο ίδιο σημείο. Καμία από αυτές δεν εξερράγη», είπε .

Ενημέρωσε τις δυνάμεις ασφαλείας για το περιστατικό και : «Οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν αμέσως στο σημείο. Και ξεκίνησαν έρευνα», είπε.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή δεν είναι το πρώτο drone που συνετρίβη στην πόλη Ντουχόκ: «Έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το τελευταίο drone που έπεσε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία πληροφορία σε ποια χώρα ή δύναμη ανήκει», είπε.

Η στρατιωτική πηγή, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά της, πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών ή περιουσιακών στοιχείων λόγω της συντριβής του drone στην ακατοίκητη περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπεσαν εντός των συνόρων της πόλης Ντουχόκ τους τελευταίους 6 μήνες, δύο στην υποπεριφέρεια Σελαντίζε, ένα στην υποπεριοχή Μπαμέρνι, ένα στην υποπεριοχή Ετρούς και δύο στο χωριό Μπότι στην περιοχή Ζαουίτε.

Οι περιοχές όπου έπεσαν τα drones είναι μεταξύ των περιοχών όπου σημειώθηκαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του PKK και του τουρκικού στρατού.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση από τις δύο πλευρές για τα drones που συνετρίβησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.