ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Κρασνοντάρ: Ουκρανική επίθεση με UAV – Καταστράφηκαν ρωσικά μαχητικά και ραντάρ αντιβαλλιστικής αεράμυνας

Αρκετά εκτεταμένο το πλήγμα στη ρωσική αεροπορική βάση Κουστσιόφσκαγια

Κρασνοντάρ: Ουκρανική επίθεση με UAV – Καταστράφηκαν ρωσικά μαχητικά και ραντάρ αντιβαλλιστικής αεράμυνας

Η Ουκρανία πραγματοποίησε μια επιτυχημένη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στην αεροπορική βάση Κουστσιόφσκαγια στην περιοχή Κρασνοντάρ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Το βίντεο και οι εικόνες από δορυφορικά συστήματα επιβεβαιώνουν την καταστροφή ενός μαχητικού Su-27, τη σοβαρή ζημιά σε ένα Su-34, και πιθανή ζημιά σε ένα Su-30.

Η επίθεση δεν περιορίστηκε μόνο στην αεροπορική βάση.

Ένα άλλο σημαντικό πλήγμα δέχτηκε το ρωσικό σύστημα ραντάρ Voronezh-DM, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρμαβίρ στην ίδια περιοχή.

Το Voronezh-DM είναι ένα προηγμένο σύστημα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας, σχεδιασμένο για παρακολούθηση του εναέριου χώρου και έγκαιρη προειδοποίηση για επιθέσεις με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Με εμβέλεια μέχρι 6.000 χλμ στον ορίζοντα και 7.000 χλμ σε ύψος, παρέχει κρίσιμες πληροφορίες για την αεράμυνα της Ρωσίας.

Τα Su-27 και Su-34 είναι τα κύρια μαχητικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας, με το Su-27 να χρησιμοποιείται κυρίως για εναέριες μάχες και το Su-34 για πλήγματα εδάφους.

Η απώλεια τους, παρότι σε μικρούς αριθμούς, επηρεάζει αρνητικά τη δυνατότητα συνεχών επιχειρήσεων λόγω πιθανής μειωμένης διαθεσιμότητας αεροσκαφών.

Το ραντάρ Voronezh-DM, από την άλλη, αποτελεί βασικό στοιχείο της ρωσικής αεράμυνας και της ικανότητας έγκαιρης προειδοποίησης.

Η ζημιά σε αυτό το σύστημα ανοίγει το δρόμο για τη δυνατότητα πιο εύκολης πραγματοποίησης περαιτέρω επιθέσεων με ATACMS από τους Ουκρανούς. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.