Τελικά, δεν είχαν κλείσει καλά την πόρτα της αποθήκης για τα «Πάτριοτ»: Άλλα 60 θα ταξιδέψουν για ΗΑΕ! Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» μας μάρανε...

«Κραυγή» από τους γονείς των Ισραηλινών στρατιωτών στο Λίβανο: «Έχουν βαριές απώλειες – Δεν έχουν αεροπορία»

Γράμμα στον ισραηλινό ΥΠΑΜ

«Κραυγή» από τους γονείς των Ισραηλινών στρατιωτών στο Λίβανο: «Έχουν βαριές απώλειες – Δεν έχουν αεροπορία»

Οι γονείς δεκάδων στρατιωτών από τη Μονάδα Αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Nahal του ισραηλινού στρατού (IDF) έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καταδικάζοντας τις «εξαιρετικά παράλογες» συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο νότιο Λίβανο.

Μετά τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών της μονάδας και τον τραυματισμό αρκετών άλλων στις μάχες κατά της Χεζμπολάχ, οι γονείς τον στρατιωτών κάνουν λόγο για «βαριές απώλειες» και «έλλειψη πλήρους φάσματος μέσων για την εκτέλεση της αποστολής».

Στην επιστολή, η οποία απευθύνεται επίσης στον υπουργό Άμυνας Ίσραελ Κατζ και στους διοικητές του ισραηλινού στρατού (IDF), οι γονείς λένε ότι οι στρατιώτες στο νότιο Λίβανο δεν έχουν λάβει επαρκή αεροπορική κάλυψη, καθώς η ισραηλινή Αεροπορία επικεντρώνεται στην επίθεση κατά του προστάτη της Χεζμπολάχ, του Ιράν. Ζητούν να εφαρμοστούν «οι απαραίτητες αλλαγές».

«Χωρίς να υποτιμούμε τη μεγάλη σημασία της υπεράσπισης των κατοίκων των βόρειων κοινοτήτων, πιστεύουμε ότι είναι παράνομο να ορίζουμε ως πολεμικό στόχο την άντληση πυρών προς τους στρατιώτες, ενώ παράλληλα τους εκθέτουμε σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους», γράφουν οι γονείς.

«Η εκμετάλλευση της αφοσίωσης των παιδιών μας, των νέων ανθρώπων που ήδη αγωνίζονται εδώ και τρία χρόνια (!!) σε έναν τρομερό πόλεμο σε όλα τα μέτωπα, αποτελεί σοβαρή πράξη αδικίας που είναι απαράδεκτη», τονίζουν στην επιστολή τους προς τον Νετανιάχου.

Το Ισραήλ που έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο, το λιβανέζικο έδαφος μέχρι και τον ποταμό Λιτάνι θα είναι μια «ζώνη ασφαλείας» και οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν μέχρι νεωτέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.