ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Λιθουανία: Πλήρης υποστήριξη στην αποστολή περαιτέρω δυτικών στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία

Το λιθουανικό κοινοβούλιο έχει ήδη εξουσιοδοτήσει την αποστολή στρατευμάτων

Λιθουανία: Πλήρης υποστήριξη στην αποστολή περαιτέρω δυτικών στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία

Ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών, Gabrielius Landsbergis, δήλωσε ότι το δυτικό στρατιωτικό προσωπικό που εκπαιδεύει ουκρανικά στρατεύματα εντός της χώρας πρέπει να ενισχυθεί, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου.

Από την αρχή της ρωσικής επέμβασης, πάνω από 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί σε 30 χώρες-εταίρους της Ουκρανίας, με πάνω από 30.000 να έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Landsbergis ανέφερε ότι η εκπαίδευση στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι πιο πρακτική από ό,τι στο εξωτερικό και ότι το λιθουανικό κοινοβούλιο έχει ήδη εξουσιοδοτήσει την αποστολή λιθουανικών στρατευμάτων «με εκπαιδευτικά καθήκοντα» εντός της Ουκρανίας. Πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή θα ήταν καλύτερη ως μέρος ενός μεγαλύτερου συνασπισμού.

Πριν από τον πόλεμο, τα λιθουανικά στρατεύματα εκπαίδευαν Ουκρανούς σε ουκρανικό έδαφος για πολλά χρόνια, και ο Landsbergis είπε ότι υπάρχει ήδη το «προαπαιτούμενο έδαφος» για την ενίσχυση της λιθουανικής παρουσίας.

Επίσης, ανέφερε ότι οι εκπαιδευτές που σταθμεύουν στην Ουκρανία ως μέρος του συνασπισμού θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αυξημένη πίεση στις χώρες του ΝΑΤΟ να παρέχουν αεράμυνα, επισπεύδοντας τη διαδικασία παράδοσης των αντιαεροπορικών συστημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κίνηση αυτή θα έδειχνε στο Κρεμλίνο ότι η Δύση μπορεί να προσαρμοστεί στην κατάσταση, σύμφωνα με τον Landsbergis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.