ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λίβανος: Νεκρή μια 80χρονη από ισραηλινό βομβαρδισμό

Είχαν προηγηθεί επιθέσεις της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας

Λίβανος: Νεκρή μια 80χρονη από ισραηλινό βομβαρδισμό

Μια ογδοντάχρονη γυναίκα σκοτώθηκε και ο σύζυγός της τραυματίστηκε, σύμφωνα με επίσημο μέσο ενημέρωσης, σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε συνοριακό χωριό στο νότιο Λίβανο, απ’ όπου η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε αρκετές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ισραήλ.

Η γυναίκα σκοτώθηκε από «ισραηλινά πυρά πυροβολικού που στόχευσαν το σπίτι τους στο χωριό Μαρούν αλ-Ρας», ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI. Ο σύζυγός της, επίσης στα ογδόντα του, τραυματίστηκε.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που πυροδοτήθηκε από μια άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ γίνονται σχεδόν καθημερινά στα σύνορα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο ενός από τους μαχητές της έπειτα από ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι σε ένα άλλο παραμεθόριο χωριό, τη Μαρκάμπα.

Το ισχυρό αυτό ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο έχει χάσει περίπου 100 μαχητές στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου, είχε ήδη ανακοινώσει τον θάνατο δύο άλλων μαχητών του την Τετάρτη.

Η βία, που αυτή τη στιγμή περιορίζεται σε παραμεθόριες περιοχές, έχει αφήσει περισσότερους από 140 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 αμάχων στον Λίβανο και τουλάχιστον 11 θύματα από την ισραηλινή πλευρά.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων κατά του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοινώνοντας συγκεκριμένα ότι εκτόξευσε «εμπρηστικές βόμβες» σε δασώδη περιοχή στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα.

Το λιβανέζικο κίνημα ισχυρίζεται ότι ανταποκρίνεται στις δασικές πυρκαγιές που προκαλούνται από βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε πυρομαχικά λευκού φωσφόρου κατά τη διάρκεια χτυπημάτων στο νότιο Λίβανο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι σειρήνες – που ενεργοποιούνται σε περίπτωση εκτόξευσης ρουκετών ή πυραύλων – ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε ένα «επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης» της Χεζμπολάχ και ότι πυροβόλησε μαχητές που κατευθύνονταν προς τα σύνορα κοντά στη Μετούλα.

Τη Δευτέρα, η Χεζμπολάχ προειδοποίησε ότι θα απαντήσει το ίδιο σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση εναντίον αμάχων.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά έκανε τη Δευτέρα έκκληση από τη Βηρυτό για αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί μια περιφερειακή ανάφλεξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, σε επίσκεψή του στο Ισραήλ, προέτρεψε τη Χεζμπολάχ να μην «προκαλεί μια ευρύτερη σύγκρουση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.