ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Λίβανος: Περισσότεροι από 76.000 είναι οι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους λόγω της ανταλλαγής πυρών στα σύνορα με το Ισραήλ

Ο ΔΟΜ επεσήμανε ότι σχεδόν το 81% των εκτοπισμένων έχει βρει καταφύγιο σε συγγενικά σπίτια

Λίβανος: Περισσότεροι από 76.000 είναι οι εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους λόγω της ανταλλαγής πυρών στα σύνορα με το Ισραήλ

Τους τελευταίους περίπου τρεις μήνες λόγω των ανταλλαγών πυρών στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, συμμάχου της Χαμάς, και του ισραηλινού στρατού συνεχίστηκαν και σήμερα (05/01/2024) όπως κάθε ημέρα από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Σε έκθεσή του που δημοσίευσε χθες Πέμπτης (05/01/2024) ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανέφερε ότι λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στα σύνορα Λιβάνου- Ισραήλ έχουν εκτοπιστεί 76.018 άνθρωποι, κυρίως στον νότιο Λίβανο.

Ο ΔΟΜ επεσήμανε ότι σχεδόν το 81% των εκτοπισμένων έχει βρει καταφύγιο σε συγγενικά σπίτια. Μόνο το 2% κατέφυγε στα 14 καταφύγια που υπάρχουν στον νότιο Λίβανο, κυρίως στην Τύρο (νότια) και στην επαρχία Χασμπάγια (νοτιοανατολικά).

Οι υπόλοιποι εκτοπισμένοι έχουν ενοικιάσει διαμερίσματα ή έχουν εγκατασταθεί σε δευτερεύουσες κατοικίες τους, σε περιοχές πιο μακριά από τα σύνορα.

Οι διασυνοριακές συγκρούσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο 175 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 129 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και περισσότεροι από 20 ήταν άμαχοι ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο βόρειο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί εννέα στρατιώτες και πέντε άμαχοι, σύμφωνα με τις αρχές. Η Χεζμπολάχ διεξάγει καθημερινά επιχειρήσεις εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος των συνόρων, στηρίζοντας τη Χαμάς στη Γάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.