ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μ.Νετανιάχου: «Το να παραδοθούμε στις παραληρηματικές απαιτήσεις της Χαμάς θα οδηγήσει σε άλλη μια σφαγή»

Ανήγγειλε μάλιστα την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο νότιο τμήμα της Γάζας, στην Ράφα

Μ.Νετανιάχου: «Το να παραδοθούμε στις παραληρηματικές απαιτήσεις της Χαμάς θα οδηγήσει σε άλλη μια σφαγή»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ απέρριψε τους όρους της Χαμάς για τους ομήρους, που προβλέπουν και εκεχειρία καθώς υποχώρηση σε όσα ζητά η παλαιστινιακή οργάνωση θα φέρει νέα τραγωδία στη χώρα.

Ανήγγειλε μάλιστα την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο νότιο τμήμα της Γάζας, στην Ράφα.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή Τύπου την Τετάρτη, η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των περίπου 130 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Είπε ακόμη ότι «το να παραδοθούμε στις παραληρηματικές απαιτήσεις της Χαμάς θα οδηγήσει σε άλλη μια σφαγή και σε μια μεγάλη τραγωδία για το Ισραήλ που κανείς δεν θα ήταν πρόθυμος να δεχτεί».

Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από την πλήρη νίκη στη Γάζα, τόνισε ακόμη ο Νετανιάχου για να προσθέσει ότι ο απόλυτος θρίαμβο είναι «θέμα μηνών».

Τέλος, επισήμανε ότι οι IDF διατάχθηκαν να αρχίσουν τις επιχειρήσεις στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το πλαίσιο της απάντησης του Ισραήλ είχε δώσει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί τους όρους της Χαμάς.

«Η απάντηση της Χαμάς είναι διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε το Ισραήλ να την αρνηθεί», δήλωσε ο Γκαλάντ και πρόσθεσε ότι «η θέση της θα οδηγήσει στη συνέχιση του πολέμου». Οι δυνάμεις μας θα σταλούν σύντομα και σε άλλα σημεία της Γάζας, επισήμανε ο υπουργός.

Αυτή τη θέση – περί της σκόπιμα διατυπωμένης πρότασης ώστε να απορριφθεί – μετέφερε ο Γκάλαντ και στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν που βρίσκεται στο Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Χαμάς αφορούσε κατάπαυση του πυρός διάρκειας 135 ημερών (4,5 μηνών) με πλήρη αποχώρηση των IDF από τον θύλακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.