ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Ντράγκι: «Όσο βαρύτερες είναι οι κυρώσεις τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες επέκτασης του πολέμου»

«Δεν νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες»

Μ.Ντράγκι: «Όσο βαρύτερες είναι οι κυρώσεις τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες επέκτασης του πολέμου»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, μετά το τέλος της άτυπης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των Βερσαλλιών ανέφερε ότι «όσο βαρύτερες είναι οι οικονομικές κυρώσεις, τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες επέκτασης του πολέμου».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ανέφερε ότι «πρέπει, όμως, να στηρίξουμε και τις οικονομίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι κυρώσεις αυτές να είναι βιώσιμες και για όλους μας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι χώρες μέλη της Ένωσης θέλουν να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους και συγχρόνως δεν επιθυμούν να υιοθετηθεί η λύση του οικονομικού προστατευτισμού.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Οι χώρες της ΕΕ, συνολικά, ξοδεύουν ήδη υψηλά ποσά για την άμυνα. Αυτό που χρειάζεται είναι ο συντονισμός με μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας».

«Όσο πιο ισχυρή είναι η ευρωπαϊκή άμυνα τόσο πιο ισχυρό είναι το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.

Ερωτηθείς για την στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θεωρεί ότι θα χρειαζόταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα από μέρους της ΕΕ, αλλά πρέπει να τύχουν σεβασμού οι σχετικές συνθήκες, όπως και η διστακτικότερη στάση κάποιων χωρών».

«Μπορεί από την σύνοδο αυτή να μην προέκυψαν όσα ακριβώς κάποιοι επιθυμούσαν, αλλά θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο θέμα σημειώθηκε μια κάποια πρόοδος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, τόνισε ότι βάσει της νέας αυτής κρίσης, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν -προσωρινά- οι κανόνες των τελευταίων ετών σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, τον τομέα της ενέργειας και τις κρατικές βοήθειες προς τις χώρες μέλη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.