ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Ντράγκι: «Θα έχω και εγώ συνομιλία με τον Πούτιν – Οι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν την Ευρώπη»

«Η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής φυσικού αερίου στον κόσμο»

Μ.Ντράγκι: «Θα έχω και εγώ συνομιλία με τον Πούτιν – Οι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν την Ευρώπη»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, δήλωσε πως «ευρωπαίοι ηγέτες, όπως της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, είχαν συνομιλίες με τον Πούτιν, θα μιλήσω και εγώ μαζί του».

«Σε ό,τι αφορά το θέμα της ενέργειας, σήμερα έγιναν βήματα προόδου προς την κατεύθυνση των αποφάσεων που θα πρέπει να λάβουμε μαζί, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η κατάσταση των διαφόρων χωρών μελών, στο θέμα των έως τώρα προμηθειών ενέργειας διαφέρει, και αυτό το στοιχείο πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας», είπε ο Ντράγκι.

Χαρακτήρισε σημαντικό το ότι τον Μάιο θα έχει καταρτισθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από εκείνη του φυσικού αερίου.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης είπε στους δημοσιογράφους ότι θεωρεί πως θα μπορέσει να τεθεί ένα ανώτατο όριο στην τιμή της ενέργειας, «διότι η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής φυσικού αερίου στον κόσμο και έχει μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ»

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός τόνισε, δε, ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν την Ευρώπη», δεδομένου και του ότι «οι κυρώσεις πλήττουν πολύ περισσότερο τις ευρωπαϊκές χώρες, απ’ ότι την Αμερική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τον Ντράγκι, τέλος, η απαίτηση της Μόσχας για πληρωμή των προμηθειών ενέργειας σε ρούβλια αποτελεί παραβίαση των συμφωνηθέντων όρων, αλλά οι ευρωπαίοι ηγέτες «δεν αναμένουν να υπάρξει μείωση των μέχρι τώρα προμηθειών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.