ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μαριούπολη-2»: Ουκρανοί μαχητές αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο «Azot»

Ουκρανοί μαχητές στο εργοστάσιο «Azot» του Σεβεροντόνετσκ αναζητούν επαφές για διαπραγματεύσεις

«Μαριούπολη-2»: Ουκρανοί μαχητές αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο «Azot»

Αποκλεισμένες στο εργοστάσιο «Azot» του Σεβεροντόνετσκ, οι Ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες προσπαθούν να θέσουν όρους για την έξοδό τους από το κτίριο, δήλωσε ο Ροντιόν Μιρόσνικ, πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Ρωσία. 

Ουκρανοί στρατιώτες στο εργοστάσιο «Azot» δεν μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν το κτίριο. 

Όλοι οι δρόμοι υποχώρησης έχουν αποκοπεί γι ‘αυτούς. Μεμονωμένοι εκπρόσωποι των μαχητών προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τις ρωσικές δυνάμεις. 

Τους εξηγείται ότι οι όροι δεν θα γίνουν δεκτοί. Μόνο παράδοση όπλων», έγραψε ο διπλωμάτης στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι στο έδαφος της επιχείρησης υπάρχουν πολίτες, αλλά ο ακριβής αριθμός τους είναι άγνωστος.

Κάποιοι από αυτούς βρίσκουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, επιβεβαιώνουν ότι είναι ζωντανοί και κρύβονται σε καταφύγια.

Την προηγούμενη μέρα, ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας, είπε ότι οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κράτησαν βίαια «εκατοντάδες κατοίκους της πόλης και υπαλλήλους της επιχείρησης» στις υπόγειες εγκαταστάσεις του «Azot».

Οι εθνικιστές έχουν εξορύξει δοχεία με νιτρικό οξύ, αμμωνία και νιτρικό αμμώνιο, τα οποία πρόκειται να ανατινάξουν κατά τη διάρκεια της υποχώρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε ο Ροντιόν Μίροσνικ στις 8 Ιουνίου, το αεροδρόμιο Σεβεροντόνετσκ έχει εκκαθαριστεί από τον ουκρανικό Στρατό, διατηρούν τον έλεγχο μόνο στη βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου “Azot”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.