ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eτοιμάζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών με τα δυτικά όπλα – Γ.Πριγκόζιν: «Η νίκη μας είναι Πύρρειος – Διαλύσαμε τους Ουκρανούς αλλά είχαμε μεγάλες απώλειες»

Προβληματισμένος από τις απώλειες του εθελοντικού σώματος δηλώνει ο επικεφαλής της Wagner

Eτοιμάζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών με τα δυτικά όπλα – Γ.Πριγκόζιν: «Η νίκη μας είναι Πύρρειος – Διαλύσαμε τους Ουκρανούς αλλά είχαμε μεγάλες απώλειες»

Η τύχη της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία μπορεί να κρίνει και την τύχη του πολέμου με τη Ρωσία -ή έστω των διαπραγματεύσεων- για τον πόλεμο, τονίζει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι την ίδια στιγμή που το Κίεβο προετοιμάζει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της άνοιξης, όπως αναφέρουν οι Financial Times, αλλά και εν μέσω αποκαλύψεων του Γ.Πριγκόζιν για τις απώλειες στην περιοχή.

Το AP σημειώνει ότι τα σχόλια του Ουκρανού ηγέτη δείχνουν ότι η ήττα στο Μπαχμούτ είναι περισσότερο πολιτική παρά τακτική στο πεδίο της μάχης και γι αυτό παρά τις κολοσσιαίες απώλειες του ουκρανικού στρατού δεν υπάρχει καμία εντολή υποχώρησης ενώ την ίδια στιγμή τα δυτικά τεθωρακισμένα θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος σε λίγο καιρό όπως όλα δείχνουν

«Η αποστρατικοποίηση και η απελευθέρωση τόσο της χερσονήσου της Κριμαίας όσο και όλων των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας είναι μια διαδικασία που προβλέπει πολλές κινήσεις», δήλωσε στους Financial Times ο Αντρίι Γιούσοφ, αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας.

Πάντως σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Ουκρανός ηγέτης λέει, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του πρέπει να κερδίσει τη μάχη που διεξάγεται εδώ και επτά μήνες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, αν και αυτό δείχνει αδύνατο, καθώς έχουν απομείνει μόνο 2.000 μαχητές οχυρωμένοι στο εσωτερικό της και περιμετρικά στις άλλες περιοχές στα δυτικά δεν υπάρχουν περισσότερο από 7.000.

Αν δεν συμβεί αυτό, προσθέτει, η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για μια συμφωνία που θα αναγκάσει την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες.

Ο Πούτιν, λέει ο Ζελένσκι, ότι «θα πουλήσει τη νίκη του στη Δύση, στη ρωσική κοινωνία, στην Κίνα, το Ιράν. Αν οσμιστεί ότι είμαστε αδύναμοι, θα πιέσει ανελέητα».

Προσθέτει ότι με μια ήττα στη Μπαχμούτ η πίεση για συμφωνία θα έλθει και μέσα από την ουκρανική κοινωνία, που θα αισθανθεί κουρασμένη και θα θέλει λύση.

Πάντως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πλέον προσθέσει νέες δυνάμεις οι οποίες εκπαιδεύονται μαζικά πλέον σε αγώνα ελιγμών καθώς όπως όλα δείχνουν θα πάνε για ένα “τελικό χτύπημα” του τύπου “όλα ή τίποτα”.

https://twitter.com/PaulJawin/status/1641054034273480706

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ρωσική θέση είναι σε θέση ισχύος καθώς σήμερα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της Wagner, Γ.Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι οι μάχες για τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ έχουν «πρακτικά καταστρέψει» τον ουκρανικό στρατό αλλά έχουν επίσης προκαλέσει «μεγάλη ζημιά» στις δυνάμεις του.

 «Η μάχη για το Μπαχμούτ σήμερα έχει ήδη καταστρέψει πρακτικά τον ουκρανικό στρατό, και δυστυχώς, έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη Βάγκνερ», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε ηχητικό του μήνυμα που ουσιαστικα΄περιγράφει μια “Πύρρειος Νίκη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.