ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαζικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Χάρκοβο & Κριβί Ριχ – Καταστρέφουν τις ενεργειακές υποδομές & «βυθίζουν» την Ουκρανία στο σκοτάδι

Και οι τρεις μεγάλες πόλεις αποτελούν βασικές προτεραιότητες των Ρώσων

Μαζικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Χάρκοβο & Κριβί Ριχ – Καταστρέφουν τις ενεργειακές υποδομές & «βυθίζουν» την Ουκρανία στο σκοτάδι

Σε μαζικό βομβαρδισμό ενεργειακών υποδομών σε Οδησσό, Χάρκοβο και Κριβί Ριχ προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της κεντρικής Ουκρανίας να μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση drones καμικάζι και βαλλιστικών πυραύλων Iskander M.

Και οι τρεις μεγάλες πόλεις τις τελευταίες ημέρες στοχοποιήθηκαν μεθοδικά και επανειλημμένα από τους Ρώσους.

Το Χάρκοβο όλα δείχνουν ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τους Ρώσους οι οποίοι θέλουν να το καταλάβουν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Κίεβο έχει δώσει εντολή εκκενώσεις προς τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Το Χάρκοβο κατά πολύ μεγάλη πλειοψηφία κατοικείται από ρωσόφωνους.

Η Οδησσός φαίνεται ότι αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο στόχο (στρατηγικά είναι ακόμα μεγαλύτερος από το Χάρκοβο) μετά το Χάρκοβο καθότι η κατάληψη της θα απέκλειε τους Ουκρανούς οριστικά από την Μαύρη Θάλασσα.

Το Κριβί Ριχ βρίσκεται ακριβώς στην κεντρική Ουκρανία και αποτελεί το κέντρο των οδών που οδηγούν στο Κίεβο αλλά και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος σιδηροδρομικός κόμβος για τους Ουκρανούς και η καταστροφή των ενεργειακών υποδομών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να εμποδιστούν οι μεταφορές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.