ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με φλογοβόλα άρχισαν να καταλαμβάνουν τα ουκρανικά οχυρά οι Ρώσοι: Για πρώτη φορά η χρήση τους στην Ευρώπη μετά τον Β’ΠΠ

H Mόσχα ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στο Χάρκοβο την ερχόμενη άνοιξη

Με φλογοβόλα άρχισαν να καταλαμβάνουν τα ουκρανικά οχυρά οι Ρώσοι: Για πρώτη φορά η χρήση τους στην Ευρώπη μετά τον Β’ΠΠ

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, καθώς ετοιμάζονται για την μεγάλη επίθεση της άνοιξης με στόχο την κατάληψη της πόλης εντός του 2024, ενώ μεγιστοποιούν την προσπάθεια για κατάληψη του Κιουπιάνσκ που είναι το «κλειδί»:

Πρώτον για ανακατάληψη αρχικά της Λίμαν και του Ιζιούμ και εν συνεχεία την επιστροφή στο Χάρκοβο, το οποίο είχαν καταλάβει μερικώς τον Μάρτιο του 2022 και εν συνεχεία αποχώρησαν με την συμφωνία-φιάσκο της Κωνσταντινούπολης.

Κτυπήθηκε ανηλεώς η 5η Ταξιαρχίας της ουκρανικής εθνοφρουράς και η 100η και η 125η Ταξιαρχίας του ουκρανικού Στρατού, ενώ με φλογοβόλα που για πρώτη φορά εμφανίζονται σε μάχες στην Ουκρανία, κατάφεραν να σαρώσουν οχυρώσεις που είναι άπαρτες εδώ δύο σχεδόν χρόνια που διαρκούσαν οι μάχες.

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν 10 βρετανικής κατασκευής συστήματα NLAW και πέντε αμερικανικής κατασκευής συστήματα Javelin.

Επιπλέον στο οχυρό υπήρχαν τέσσερα σουηδτικά αντιαρματικά AT-4 κλπ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρει ότι πριν τον Μάρτιο αναμένεται ρωσική τακτική προέλαση προς το Κουπιάνσκ, το Σεβερσκ και ακόμη και το Σλαβιάνσκ.

Στο Μπάκχμουτ, η προσπάθεια ανακατάληψής του, εξελίσσεται σε πολύ κακή ιδέα για τους Ουκρανούς;

Η πιο ελίτ ομάδα «Marun» των Ουκρανών, εκπαιδευμένη από το ΝΑΤΟ καταστράφηκε.

Για να σταματήσει η ρωσική προέλαση στο Κουπιάνσκ η Ουκρανία μετέφερε 10 Ταξιαρχίες. Τα κατάφεραν.

Αλλά απογύμνωσαν κρίσιμες δυνάμεις από το μέτωπο της Ζαπορίζια, της Aβντίιβκα και της Μαρίνκα. Και εκεί ηττώνται ή ήδη ηττήθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.