ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με γεννήτριες πετρελαίου λειτουργεί πλέον ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια μετά τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Το πυρηνικό καύσιμο στους αντιδραστήρες απαιτεί ψύξη

Με γεννήτριες πετρελαίου λειτουργεί πλέον ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια μετά τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας μετά την ενσωμάτωση των 4 ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, διεκόπη εξαιτίας των ολονύχτιων ουκρανικών βομβαρδισμών στην περιοχή.

Αποτέλεσμα αυτού, ο πυρηνικός σταθμός να χρησιμοποιεί τις γεννήτριες πετρελαίου έκτακτης ανάγκης που διαθέτει, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για τον βομβαρδισμό στην περιοχή του μεγαλύτερου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, που κατέστρεψε κτίρια και αποτέλεσε απειλή για ένα καταστροφικό πυρηνικό επεισόδιο, προκαλώντας την κοινή λογική, αφού ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι χτυπούν τον… εαυτό τους.

Την ίδια ώρα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας πιέζει για την οργάνωση μιας ζώνης προστασίας, προκειμένου ο πυρηνικό σταθμός να προστατεύεται από το ενδεχόμενο συνέχισης των βομβαρδισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι οι έξι πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Ζαπορίζια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, το πυρηνικό καύσιμο που βρίσκεται στο εσωτερικό τους απαιτεί ψύξη, προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος μιας τήξης των πυρηνικών αντιδραστήρων. Έτσι, απαιτείται η συνεχής παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.