ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο.Σολτς: «Αν καταρρεύσει η Ουκρανία και οι Ρώσοι προελάσουν θα κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γερμανία»!

Φοβούνται την επέλαση προς το Βερολίνο των Ρώσων και επανάληψη του 1945

Ο.Σολτς: «Αν καταρρεύσει η Ουκρανία και οι Ρώσοι προελάσουν θα κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γερμανία»!

Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής κατάρρευσης της Ουκρανίας, το Βερολίνο θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zeit Online, με εξαιρετική ανησυχία, ο Ο.Σολτς είπε τα εξής: «Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί στο μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας κι επειδή άλλοι υποστηρικτές (σ.σ.: οι ΗΠΑ) θέλουν να μειώσουν τη βοήθειά τους προς την Ουκρανία και επειδή η απειλή για τη Γερμανία και την Ευρώπη θα αυξηθεί, θα πρέπει να απαντήσουμε.

Έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι η απόφαση σε μια τέτοια κατάσταση θα ληφθούν μέτρα από την Bundestag (σ.σ.: Βουλή).

Θα ενεργοποιήσουμε το άρθρο 115 του Βασικού Νόμου, που επιτρέπει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ηττηθεί η Ουκρανία, τότε κατά τον Ο.Σολτς, «θα υπάρξει άμεση απειλή και για την ασφάλεια της Γερμανίας».

Ξέρει πολύ καλά ότι ο Β.Πούτιν, άριστος γνώστης της γερμανικής πραγματικότητας δεν θα συγχωρέσει τον ίδιο και όσους στην Γερμανία έσπρωξαν στον εφοδιασμό του ουκρανικού καθεστώτος με όπλα για να σκοτώσουν δεκάδες χιλιάδες Ρώσους. Και όσους υπέθαλψαν τις σφαγές των ρωσόφωνων από το 2014.

Και ξέρει επίσης ο Ο.Σολτς ότι αν στις ΗΠΑ εκλεγεί ο Ν.Τραμπ, κάτι ιδιαίτερα πιθανό, όλα θα έχουν τελειώσει για τον ίδιο, ο οποίος έτσι ή αλλιώς καταρρέει στις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν τρίτο ή και τέταρτο.

Στις ΗΠΑ ήδη στοιχηματίζουν ότι η Ουκρανία θα έχει χάσει τον πόλεμο από τη Ρωσία μέχρι το τέλος καλοκαιριού και θα έχει συνθηκολογήσει.

Ο αρθρογράφος του CNN Jim Sciutto έγραψε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου: «Ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ υπολόγισε σε μήνες στο χειρότερο σενάριο για το Κίεβο. Μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρξει σημαντική οπισθοδρόμηση ή ακόμη και ήττα και τότε μια ρωσική νίκη δεν θα είναι απλώς τρομερά νέα για την Ουκρανία, αλλά θα είναι καταστροφή για όλη την ευρωπαϊκή ασφάλεια και σοβαρό πλήγμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μπορούν οι ρωσικές στρατιές να βγουν εκτός ουκρανικής επικράτειας με κατεύθυνση προς Δυσμάς; Με εκλογή Ν.Τραμπ, τίποτα δεν αποκλείεται…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.