Μιλούν οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ που εγκατέλειψαν το Azovstal: Μέσα βρίσκονται ανώτεροι δυτικοί αξιωματικοί

«Από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία...»

Μιλούν οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ που εγκατέλειψαν το Azovstal: Μέσα βρίσκονται ανώτεροι δυτικοί αξιωματικοί

Εδώ και πάρα πολλές ημέρες βρίσκεται υπό ρωσικό κλοιό το Azovstal, καθώς μέσα του παραμένουν εκατοντάδες μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, αλλά και ανώτεροι αξιωματικοί από δυτικές χώρες. 

Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Γιαν Γκαγκίν, στο πρακτορείο RIA Novosti, τονίζοντας πως πρόκειται για αξιωματικούς από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία ανώτατων αξιωματικών ξένων κρατών, κυρίως ευρωπαϊκών κρατών», είπε ο σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαχητές του νεοναζιστικού Tάγματος του Αζόφ, που παραδόθηκαν, μιλούν για αυτό ενώ επιβεβαιώνεται από πολίτες που εγκατέλειψαν το εργοστάσιο μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ο Γκαγκίν τόνισε επίσης ότι οι προσπάθειες εκπροσώπων άλλων χωρών να συμφωνήσουν με κάποιο τρόπο για την απελευθέρωση των μαχητών του Αζόφ στο Azovstal μαρτυρούν έμμεσα υπέρ αυτής της υπόθεσης.

Συχνά αιτήματα από Μακρόν

«Συγκεκριμένα, (υπάρχουν) συχνές τηλεφωνικές κλήσεις και συχνά αιτήματα από τον ίδιο τον πρόεδρο (της Γαλλίας) Μακρόν», είπε ο εκπρόσωπος του DPR.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπως έγραψε η EADaily, ένας από τους υπαλλήλους του Azovstal που αποχώρησαν από το εργοστάσιο ανέφερε ότι ξένος στρατηγός βρισκόταν στο εσωτερικό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.