
Ένας από τους δύο πυραύλους κρούζ, που καταρρίφθηκαν στις 17 Νοεμβρίου πάνω από το Κίεβο ήταν εξοπλισμένος με ομοίωμα πυρηνικής κεφαλής, γράφει ο ουκρανικός ιστότοπος Defense Express επικαλούμενος δικές του πηγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, επρόκειτο για πύραυλο κρούζ τύπου Χ-55, η πυρηνική κεφαλή του οποίου είχε «ξεβιδωθεί» και αντικατασταθεί με ένα άδειο «ομοίωμα» χωρίς εκρηκτική ύλη.
Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ο πύραυλος Χ-55 γνωστός και ως Kh-55 από το «πυρηνικό οπλοστάσιο» μπορεί να υποδηλώνει ότι η Ρωσία έχει ένα κρίσιμα χαμηλό απόθεμα πυραύλων κρουζ, επισημαίνει αφελώς το δημοσίευμα.
Ποιος θα εκτόξευε ένα πύραυλο κρουζ κατά στόχου χωρίς πολεμική κεφαλή;
Προφανώς πρόκειται για κάποιο μήνυμα της Ρωσίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.