ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μάχες εντός ρωσικού εδάφους με Ουκρανούς ενόπλους – Έχουν φτάσει σε βάθος 3 χλμ.!

Κρίσιμη η κατάσταση στη συνοριακή γραμμή

Μάχες εντός ρωσικού εδάφους με Ουκρανούς ενόπλους – Έχουν φτάσει σε βάθος 3 χλμ.!

Μέχρι και τρία χιλιόμετρα σε βάθος στην ρωσική επικράτεια στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ έχουν φτάσει ένοπλοι, ενεργούμενα του Κιέβου -μεταξύ αυτών και πολωνική ομάδα εθελοντών- σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο κυβερνήτης της περιφέρειας δήλωσε σήμερα πως μάχες με μια «ουκρανική ομάδα σαμποτέρ» σημειώνονται στην πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, και πρόσθεσε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με την ομάδα των φιλοουκρανών Ρώσων μαχητών που έχει αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες.

Νωρίτερα σήμερα αυτοί οι ένοπλοι, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, είχαν ανακοινώσει πως έχουν αιχμαλωτίσει δύο Ρώσους στρατιώτες και πως προσφέρονται να τους ανταλλάξουν με μια συνάντηση με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Η «Λεγεώνα Ελευθερία της Ρωσίας» και το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» και οι δύο φιλοουκρανικές οργανώσεις  ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες πως δίνουν μάχες στην περιοχή.

Σε βίντεο στο κανάλι της «Λεγεώνας Ελευθερία της Ρωσίας» στην εφαρμογή Telegram, ένας άνδρας, που δηλώνει πως είναι ο διοικητής του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών», λέει πως θα παραδώσει τους δύο αιχμαλώτους στον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, αν αυτός ο τελευταίος συναντήσει τους μαχητές στο χωριό Νόβαγια Ταβολζάνκα πριν από τις 5 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Στο βίντεο εικονίζονται οι δύο αιχμάλωτοι, ο ένας από τους οποίους φαίνεται πως είναι τραυματισμένος και βρίσκεται σε χειρουργικό τραπέζι.

«Σήμερα μέχρι τις 17:00 έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε χωρίς όπλα και να πάρετε πίσω δύο ρώσους πολίτες, απλούς στρατιώτες τους οποίους εσείς και η πολιτική ηγεσία σας στέλνετε στη σφαγή», αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε μαζί με το βίντεο.

Πριν από λίγο, ο Γκλαντκόφ δήλωσε: «Το πιθανότερο είναι ότι τους σκότωσαν, όσο σκληρό κι αν είναι που το λέω. Αν όμως είναι ζωντανοί, από 5-6 μ.μ. – σημείο ελέγχου Σεμπέκινο. Εγγυώμαι ασφάλεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.