ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Κάμερον: «Εξαιρετικά δύσκολη η μεταφορά βοήθειας απευθείας στις ακτές της Γάζας»

Ανέφερε ότι η Βρετανία εξετάζει κάθε πιθανή οδό μεταφοράς βοήθειας

Ν.Κάμερον: «Εξαιρετικά δύσκολη η μεταφορά βοήθειας απευθείας στις ακτές της Γάζας»

Ο Υπουργός Εξωτερικών λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον διατύπωσε σε συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων την προτίμηση της βρετανικής κυβέρνησης στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω χερσαίων οδών  σημειώνοντας τις δυσκολίες της απευθείας παράδοσης φορτίων μέσω θαλάσσης στις ακτές των παλαιστινιακών εδαφών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις το απόγευμα της Τρίτης, είπε αρχικά ότι η Βρετανία εξετάζει κάθε πιθανή οδό μεταφοράς βοήθειας.

Ως προς τη θαλάσσια οδό, όμως, διευκρίνισε: «Ασφαλώς υπάρχουν θαλάσσιες επιλογές και είχαμε ένα πλοίο να φεύγει από την Κύπρο και να παίρνει βοήθεια στο Πορτ Σαΐντ στην Αίγυπτο. Η λεγόμενη επιλογή να προσπαθήσουμε να αφήσουμε βοήθεια στο έδαφος της Γάζας μέσω της ακτής είναι εξαιρετικά δύσκολη για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας και άλλων μορφών ασφάλειας».

Αναφορικά με τη επιλογή ρίψεων βοήθειας από αέρος, ο λόρδος Κάμερον παρέπεμψε σε αντίστοιχες επιχειρήσεις των Γάλλων και των Ιορδανών που απέδειξαν πως οι ποσότητες βοήθειας που μπορούν να δοθούν με αυτόν τον τρόπο είναι μικρότερες από τις ποσότητες που μεταφέρουν τα φορτηγά.

«Η αλήθεια είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να φέρουμε βοήθεια μέσα στη Γάζα είναι μέσω φορτηγών. Όπως έχω πει, απαιτούνται 500 φορτηγά την ημέρα και τώρα πηγαίνουν 150», πρόσθεσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατέληξε συμπληρώνοντας ότι η ανθρωπιστική βοήθεια και η οικονομική δέσμευση από χώρες είναι διαθέσιμες, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερα φορτηγά, άρα διαρκώς ανοιχτά χερσαία περάσματα προς τη Λωρίδα της Γάζας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.