ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ν.Κάμερον: «Υπάρχει πρόταση για κατάπαυση του πυρός για 40 ημέρες στη Γάζα»

«Η τρέχουσα πρόταση ενώπιον της Χαμάς περιλαμβάνει την απελευθέρωση δυνητικά χιλιάδων Παλαιστινίων κρατουμένων»

Ν.Κάμερον: «Υπάρχει πρόταση για κατάπαυση του πυρός για 40 ημέρες στη Γάζα»

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η τρέχουσα πρόταση που υποβάλλεται στη Χαμάς για τον πόλεμο της Γάζας περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός για 40ημέρες και την απελευθέρωση χιλιάδων Παλαιστινίων αιχμαλώτων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

«Η τρέχουσα πρόταση ενώπιον της Χαμάς περιλαμβάνει την απελευθέρωση δυνητικά χιλιάδων Παλαιστινίων κρατουμένων», υποστήριξε.

«Ελπίζω η Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση που έχει μπροστά της», προσθέτει, λέγοντας ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι αιχμάλωτοι.

Ο Κάμερον υποστήριξε επίσης ότι η ηγεσία της Χαμάς και οι υπεύθυνοι για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γάζα για «να έχουν έναν πολιτικό ορίζοντα για μια λύση δύο κρατών».

Την ίδια ώρα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Ισραήλ μείωσε σε 33 τον αριθμό των ομήρων που αναμένεται να απελευθερώσει η Χαμάς με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων που κρατούνται από το Ισραήλ.

Μπλίνκεν: «Εξαιρετικά γενναιόδωρη» η πρόταση για εκεχειρία προς τη Χαμάς

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε την ελπίδα ότι η Χαμάς θα αποδεχθεί μια «εξαιρετικά γενναιόδωρη» πρόταση προκειμένου να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

«Η Χαμάς έχει ενώπιον της μια εξαιρετικά, εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση εκ μέρους του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπλίνκεν στο Ριάντ, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να πάρουν μια απόφαση και πρέπει να το κάνουν γρήγορα (…)» και «ελπίζω πως θα λάβουν τη σωστή απόφαση» είπε, αναφερόμενους στους ηγέτες της Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.