ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ν.Κουλέμπα: «Η πληρωμή για φυσικό αέριο σε ρούβλια θα είναι σαν να βοηθάτε τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς»

Τι ανακοίνωσε ο Πούτιν

Ν.Κουλέμπα: «Η πληρωμή για φυσικό αέριο σε ρούβλια θα είναι σαν να βοηθάτε τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα αντέδρασε στην απαίτηση Πούτιν να πληρώνουν οι χώρε ςτης ΕΕ με ρούβλια το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Σε ανάρτησή του σήμερα το πρωί στο Twitter κάλεσε τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρνηθούν να συμμετάσχουν στην απαίτηση του προέδρου της Ρωσίας.

«Εάν οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ υποκύψει στις ταπεινωτικές απαιτήσεις του Πούτιν να πληρώσει για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ρούβλια, θα είναι σαν να βοηθά την Ουκρανία με το ένα χέρι και να βοηθά τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς με το άλλο. Προτρέπω τις χώρες που αφορά να κάνουν μια σοφή και υπεύθυνη επιλογή».

Τι ανακοίνωσε ο Πούτιν

«Έλαβα την απόφαση να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων ώστε να περάσουμε στις πληρωμές σε ρούβλια του αερίου μας που παραδίδεται σε εχθρικές χώρες και να εγκαταλείψουμε όλους τους διακανονισμούς με νομίσματα που συμβιβάστηκαν» είπε χθες ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μιας κυβερνητικής σύσκεψης, εξηγώντας πως πρόκειται για μια αντίδραση στο «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας στη Δύση λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν ζήτησε από την κεντρική τράπεζα και από την κυβέρνηση να δημιουργήσουν «μέσα σε μία εβδομάδα» το νέο σύστημα που πρέπει να είναι «σαφές, διαφανές» και να ρυθμίζει τη διεξαγωγή πληρωμών περιλαμβανομένης «της απόκτησης ρουβλίων στη ρωσική αγορά συναλλάγματος».

Η ανακοίνωση αυτή είχε άμεσο αντίκτυπο στο ρωσικό νόμισμα, που ενισχύθηκε απέναντι στο ευρώ και στο δολάριο, ενώ κατακρημνιζόταν από τις 24 Φεβρουαρίου όταν οι ρωσικές δυνάμεις επενέβησαν στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες σε συνέντευξή του στον Economist, ο Ντμίτρο Κουλέμπα είπε «Αυτό που είδαμε στην αρχή του πολέμου ήταν η άνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ισχυρού παίκτη που μπορεί να φέρει την αλλαγή. Αυτό που βλέπω τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει στην κανονικότητά της, όπου δεν μπορεί να αποφασίσει για ισχυρή και γρήγορη δράση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.