ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα όπλα φέρνει στο προσκήνιο η ρωσική Αεροπορία: Su-57 και X-69 κατέστρεψαν τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Κιέβου

Δεν σταματάει η ανάπτυξη και η επιχειρησιακή χρήση νέων οπλικών συστημάτων στο πεδίο της μάχης από τη Ρωσία

Νέα όπλα φέρνει στο προσκήνιο η ρωσική Αεροπορία: Su-57 και X-69 κατέστρεψαν τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Κιέβου

Η Ρωσία φαίνεται πως χρησιμοποίησε το stealth μαχητικό 5ης γενιάς, Sukhoi Su-57, μαζί με τον νέο πύραυλο X-69 για να καταστρέψει τον μεγαλύτερο θερμοηλεκτρικό σταθμό στο Κίεβο.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο νέος υποηχητικός πύραυλος πλεύσης X–69, ο οποίος είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί από τον αεροβαλλιστικό πύραυλο Kh-47 Kinzhal, χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει ολοσχερώς το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Ο πύραυλος πλεύσης X-69, μια προηγμένη εξέλιξη του X-59, διαθέτει πιο προηγμένο σύστημα καθοδήγησης και διόρθωσης πτήσης από τον προκάτοχό του. Μεταξύ άλλων, έχει τη δυνατότητα να πετάει 110 χιλιόμετρα περαιτέρω, (με 400 χιλιόμετρα εμβέλεια αντί για 290 χιλιόμετρα) και είναι λιγότερο ευάλωτος στα συστήματα αεράμυνας, λόγω του σχήματός του και του ακόμα πιο χαμηλού ύψους πτήσης.

Το οπλοστάσιο πυραύλων πλεύσης της Ρωσίας αυξήθηκε κατά ένα άλλο μοντέλο πυραύλων. Ενώ η Ουκρανία συνεχίζει να εκλιπαρεί τη Δύση για πράγματα, η Ρωσία αναπτύσσει περαιτέρω τις στρατιωτικές της ικανότητες.

Δείτε εδώ τις σχετικές αναρτήσεις από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.