ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέο διάγγελμα από τον Β.Ζελένσκι: «Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει»

«Είναι απαραίτητο να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Νέο διάγγελμα από τον Β.Ζελένσκι: «Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει»

Το βράδυ της Τρίτης,  ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απηύθυνε νέο μήνυμα προς τον Ουκρανικό λαό, τις χώρες της Δύσης και τη Ρωσία.

Αρχικά στο μήνυμά του επανέλαβε το «ευχαριστώ» στις ΗΠΑ για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο λέγοντας ότι «θα βρεθεί μια άλλη πηγή πετρελαίου».

«Είτε η Ρωσία θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και δεν θα διεξάγει πόλεμο είτε δεν θα έχει χρήματα να ξεκινήσει πόλεμο. Η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αδυνατίσει το τρομοκρατικό κράτος της Ρωσίας οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά» πρόσθεσε ο Ζελένσκι κάνοντας αναφορά σε «νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε, επίσης, τους «φίλους» της Ουκρανίας για τη στήριξή τους και κάλεσε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα που έδωσαν ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, ΕΕ, Αυστραλία, Καναδάς και Ιαπωνία.

«Είμαι ευγνώμων για τους Ρώσους που στηρίζουν την Ουκρανία και καθημερινά βγαίνουν στον δρόμο και μάχονται για εμάς και για τους εαυτούς τους. Μάχονται για την ειρήνη. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Είναι απαραίτητο να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά να το κάνουμε για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο και προς το συμφέρον των λαών και όχι για μια δολοφονική φιλοδοξία» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Δείτε ο κόσμος δεν πιστεύει στο μέλλον της Ρωσίας, δεν μιλάνε γι’ αυτό. Δεν υπάρχει μια λέξη γι’ αυτό. Μιλάνε για εμάς, εμάς βοηθούν. Κι αυτό γιατί όλοι είδαν πόσο ηρωικά μαχόμαστε» συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουν σκοτωθεί 50 παιδία από την Ουκρανία στις 13 ημέρες του πολέμου και μια ώρα μετά έγιναν 52. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.