ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

New York Times: «Εφόδια και τρόφιμα για άλλους τέσσερις μήνες πολέμου έχει η Χαμάς στα τούνελ της Γάζας»

Είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς λεπτομέρειες για τις προμήθειες της Χαμάς

New York Times: «Εφόδια και τρόφιμα για άλλους τέσσερις μήνες πολέμου έχει η Χαμάς στα τούνελ της Γάζας»

Οι New York Times αποκαλύπτουν πως η Χαμάς έχει αποθηκεύσει στα τούνελ της Γάζας, εφόδια και καύσιμα τα οποία της επιτρέπουν να πολεμάει το Ισραήλ για άλλους τρεις-τέσσερις μήνες.

Τόσο Άραβες όσο και δυτικοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, υπογραμμίζουν ότι έχουν βάση οι ισραηλινοί ισχυρισμοί πως η Χαμάς αποθηκεύει προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και καυσίμων, στερώντας τα από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, που έχουν απελπιστική ανάγκη.

Η Χαμάς, υποστηρίζουν, για χρόνια άνοιγε δεκάδες χιλιόμετρα υπόγεια τούνελ κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχει δημιουργήσει αποθήκες με σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για τη διεξαγωγή μίας μακράς και σκληρής μάχης. Η τρομοκρατική οργάνωση διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια καυσίμων για οχήματα και ρουκέτες, κρύπτες με πυρομαχικά, εκρηκτικά και υλικά για την παραγωγή και άλλων και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Μάλιστα, ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Χαμάς, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί μεταξύ 35.000 και 40.000 μελών, διαθέτει αρκετά αποθέματα, για να συνεχίσει τον πόλεμο για τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς ανεφοδιασμό. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι μία από τις τέσσερις ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς, ανέφερε ότι η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση παρείχε στους αιχμαλώτους φάρμακα, σαμπουάν και προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσεύρετα αυτή τη στιγμή στη Γάζα, καθώς, πριν από δύο εβδομάδες, το Ισραήλ, με τη βοήθεια της Αιγύπτου, επέβαλε «πλήρη» αποκλεισμό μετά την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο έδαφός του, στις 7 Οκτωβρίου. Οι πηγές των NYT, που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, τόνισαν ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από πηγές με γνώση της κατάστασης, υποκλοπές επικοινωνιών και άλλα μέσα πληροφοριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποθέματα συνήθως διατηρούνται υπόγεια, όπως είπαν, και προειδοποίησαν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς λεπτομέρειες για τις προμήθειες της Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.