ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Newsweek: «Η Αβντίιβκα θα πέσει» – Οι Ρώσοι περικύκλωσαν τους Ουκρανούς

Αποκόπηκε το εργοστάσιο-φρούριο οπτάνθρακα από την πόλη

Newsweek: «Η Αβντίιβκα θα πέσει» – Οι Ρώσοι περικύκλωσαν τους Ουκρανούς

Το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η Αβντίιβκα πρόκειται να πέσει» και πλέον οι Δυτικοί έχουν αποδεχτεί την απώλεια της στρατηγικής πόλης.

Οι Αμερικανοί γράφουν με εντυπωσιακή ευθύτητα πως η κατάσταση στην πόλη μετά τις πρόσφτες διεισδύσεις των Ρώσων είναι κρίσιμη την στιγμή μάλιστα που οι Ρώσοι κατάφεραν χθες να αποκόψουν εντελώς το εργοστάσιο-φρούριο οπτάνθρακα από το βόρειο τμήμα της Αβντίιβκα.

Έτσι όχι μόνο τι έθεσαν σε καθεστώς πολιορκίας αλλά διέκοψαν και την ενίσχυση των Ουκρανών που πολεμούν εντός της πόλης.

Μέχρι αυτή την στιγμή το 1/4 της πόλης έχει πλήρως εκκαθαριστεί από τους Ρώσους ενώ ένα ακόμα 25% της Αβντίιβκα είναι «γκρίζα ζώνη» δηλαδή δεν ελέγχεται από κανέναν από τους δύο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις όμως έχουν περικυκλωθεί μετά την αποκοπή από την σύνδεση με το εργοστάσιο οπτάνθρακα και τακτικά δεν έχουν πολλές ελπίδες για να συνεχίσουν την αντίσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.