ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νότια Κορέα: Οι Βορειοκορεάτες έχουν στείλει 7.000 κοντέινερ με όπλα και πυρομαχικά στην Ρωσία

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας έκανε την σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Νότια Κορέα: Οι Βορειοκορεάτες έχουν στείλει 7.000 κοντέινερ με όπλα και πυρομαχικά στην Ρωσία

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Shin Won-sik δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στη Ρωσία 7.000 κοντέινερ γεμάτα με πυρομαχικά από πέρυσι.

Ο Shin Won-sik έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στα ανατολικά ύδατα της χώρας.

Αυτό αναφέρει το Sky News.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τη Βόρεια Κορέα ότι έστειλε οβίδες και άλλη στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου, ισχυρισμούς που τόσο η Ρωσία όσο και η Πιονγκγιάνγκ έχουν αρνηθεί, σύμφωνα με το Sky News.

Ο Σιν είπε ότι η Βόρεια Κορέα βασιζόταν αρχικά σε πλοία, αλλά αύξησε τη χρήση των σιδηροδρόμων της για διασυνοριακές προμήθειες όπλων.

Η Πιονγκγιάνγκ πιθανότατα έχει λάβει πάνω από 9.000 κοντέινερ βοήθειας σε αντάλλαγμα για στρατιωτική υποστήριξη, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Andrii Kostin δήλωσε ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη εκτοξεύσει τουλάχιστον 24 βαλλιστικούς πυραύλους (πιθανώς, Kn-23/24) βορειοκορεατικής παραγωγής στην Ουκρανία.

Προηγουμένως, η Defense Express συζήτησε τις λεπτομερείς φωτογραφίες ενός πυραύλου από τη ΛΔΚ που χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει το Χάρκοβο και έγινε η απόδειξη των βαθύτερων δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Defense Express ανέφερε επίσης ότι μια ουκρανική μελέτη έδειξε ότι η κεφαλή των βορειοκορεατικών πυραύλων ζυγίζει έως και 1.000 κιλά, αλλά η ακρίβεια πυρός είναι χαμηλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.