ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Α.Γκουτέρες «καταδικάζει» το ισραηλινό πλήγμα κατά του προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ κάλεσε «όλους τους εμπλεκομένους να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση»

Ο Α.Γκουτέρες «καταδικάζει» το ισραηλινό πλήγμα κατά του προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καταδίκασε» το πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ κατά του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, στη Συρία, ζητώντας τον «σεβασμό του διεθνούς δικαίου». 

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ κάλεσε «όλους τους εμπλεκομένους να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε επίσης να «αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση», προειδοποιώντας ότι «οποιοσδήποτε λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη σύγκρουση σε μια ήδη ασταθή περιοχή, με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες, οι οποίοι ήδη βιώνουν πρωτοφανή δεινά στη Συρία, τον Λίβανο, το Κατεχόμενο Παλαιστινιακό Έδαφος και την ευρύτερη Μέση Ανατολή», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ σε ανακοίνωση.

Ο Γκουτέρες «επαναλαμβάνει ότι η αρχή του απαραβίαστου των διπλωματικών και προξενικών χώρων και του προσωπικού πρέπει να γίνεται σεβαστή σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρωτοφανές πλήγμα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων, ανάμεσά τους δύο σημαντικοί στρατιωτικοί Ιρανοί αξιωματούχοι, εγείροντας φόβους για περιφερειακή κλιμάκωση, καθώς εδώ και σχεδόν έξι μήνες μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Γάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.