Η Τουρκία τους μπλόκαρε με μια κίνηση το μισό Αιγαίο και αυτοί είναι ακόμα διακοπές...

Ο πρώην ΥΠΑΜ της Ουκρανία ζητά εκλογές για να σταματήσει η διαφθορά – «Όχι, θα είναι τσουνάμι» από Β.Ζελένσκι

Από το 2022 με την εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου δεν έχουν διεξαχθεί εκλογές

Ο πρώην ΥΠΑΜ της Ουκρανία ζητά εκλογές για να σταματήσει η διαφθορά – «Όχι, θα είναι τσουνάμι» από Β.Ζελένσκι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στα πρόθυρα ανοιχτής σύρραξης βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις στην Ουκρανία με το επίμαχο ζήτημα των εκλογών να είναι όχι μόνο ανοιχτό αλλά πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικών και κοινωνίας από την μία και του Β.Ζελένσκι από την άλλη.

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας Μ.Φεντόροφ δήλωσε ότι η ισχυρισμός ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία εν μέσω της στρατιωτικής σύγκρουσης είναι ένας μύθος.

«Όλες οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν. Η σειρά, η ακολουθία και ο χρόνος είναι ήδη ζητήματα προς συζήτηση με διάφορους ειδικούς… Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το γιατί είναι αδύνατο να διεξαχθούν εκλογές, οι οποίοι μπορούν να διαψευστούν γρήγορα, και αυτή η διαδικασία μπορεί να οργανωθεί», δήλωσε σε συνέντευξη στο ουκρανικό κανάλι 24.

Ο Μ.Φεντόροφ επανέλαβε επίσης ότι ο κύριος λόγος που εμποδίζει το Κίεβο να θεσπίσει μια εκλογική διαδικασία είναι η διαφθορά και η διασπάθιση κονδυλίων από τα χρήματα που στέλνει η ΕΕ.

Παρά την νέα παρότρυνση ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι απέρριψε για μία ακόμη φορά τη διεξαγωγή εκλογών υπό τις τρέχουσες συνθήκες, προειδοποιώντας ότι μια προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια του πολέμου θα μπορούσε να γίνει «τσουνάμι» για το κράτος και να διχάσει τη χώρα.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι οι πολιτικές διαμάχες, οι ετοιμασίες ψηφοφορίας για στρατιώτες και εκατομμύρια Ουκρανούς στο εξωτερικό και οι ανησυχίες ασφαλείας καθιστούν τις εκλογές υπερβολικά επικίνδυνες υπό τις τρέχουσες συνθήκες, επομένως θα συνεχίσει να κρατά τον προεδρικό θώκο.

Η Ουκρανία δεν έχει διεξαγάγει προεδρικές ή κοινοβουλευτικές εκλογές από την επιβολή του στρατιωτικού νόμου το 2022.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.