ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Σ.Λαβρόφ πάει στη Τουρκία στις 8 Ιουνίου για άνοιγμα «δρόμων» δημητριακών στην Μαύρη Θάλασσα

Κάθετη άρνηση της Τουρκίας να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Σ.Λαβρόφ πάει στη Τουρκία στις 8 Ιουνίου για άνοιγμα «δρόμων» δημητριακών στην Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία στις 8 Ιουνίου, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ με στρατιωτική αντιπροσωπεία θα φτάσει στην Τουρκία στις 8 Ιουνίου», δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu .

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Ρωσίας. «Έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν συμμετέχουμε στις κυρώσεις και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν για αυτό», είπε ο Τούρκος υπουργός. Η δήλωση του υπουργού έγινε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου και του Τούρκου προέδρου τη Δευτέρα.

Τα θέματα των παραδόσεων σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και το άνοιγμα ενός διαδρόμου ασφαλείας για το σκοπό αυτό σχεδιάζεται να συζητηθούν κατά την επικείμενη επίσκεψη Λαβρόφ στην Τουρκία, είπε ο Τσαβούσογλου. «Με τον Ρώσο συνάδελφό μου Λαβρόφ, σχεδιάζουμε επίσης να συζητήσουμε τα ζητήματα των προμηθειών σιτηρών δια θαλάσσης και το άνοιγμα ενός διαδρόμου ασφαλείας [στη Μαύρη Θάλασσα]», είπε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνομιλία Β.Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ.Ερντογάν συμφωνήθηκε να υπάρξει άνοιγμα διαδρόμου τα ρωσικά δημητριακά δια μέσου των Στενών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.