ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Ο.Σίρσκι: «Έχουμε μπροστά μας σκληρές μάχες» – Θέμα χρόνου να ξεκινήσει η ρωσική επίθεση στο Σούμι

Κλίμα καθησυχασμού και προσπάθειες αναπτέρωσης του ηθικού από τους Ουκρανούς

Ο.Σίρσκι: «Έχουμε μπροστά μας σκληρές μάχες» – Θέμα χρόνου να ξεκινήσει η ρωσική επίθεση στο Σούμι

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επεκτείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Χάρκοβο, αναγκάζοντας την Ουκρανία να αναπτύξει ακόμη περισσότερα εφεδρικά στρατεύματα, δήλωσε ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Σίρσκι αναγνώρισε ότι «θα υπάρξουν σκληρές μάχες».

Η Μόσχα ξεκίνησε μια νέα επίθεση με 30.000 στρατιώτες στις 10 Μαΐου, με στόχο το Χάρκοβο, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους προς τις κατευθύνσεις Λύπτσι και Βοβτσάνσκ, δύο οικισμούς λίγα χιλιόμετρα νότια των συνόρων.

«Ο εχθρός επέκτεινε τη ζώνη μάχης κατά σχεδόν 70 χιλιόμετρα, προσπαθώντας έτσι να μας αναγκάσει να χρησιμοποιήσουμε έναν επιπλέον αριθμό ταξιαρχιών από την εφεδρεία», είπε ο Σίρσκι.

«Ξεκίνησε μια επίθεση πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, όταν παρατηρήθηκε η αδυναμία ενίσχυσης των στρατευμάτων μας, ωστόσο δεν κατάφερε να σπάσει τις άμυνές μας. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξουν σκληρές μάχες μπροστά και ότι ο εχθρός προετοιμάζεται για αυτό».

Τα σχόλια του Σίρσκι ήρθαν μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να προχωρήσουν σε βάθος έως και 10 χιλιόμετρα (6 μίλια) κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά το μέτωπο έχει σταθεροποιηθεί.

Οι δυνάμεις της Μόσχας σταμάτησαν από την πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας, είπε ο Ζελένσκι. Δεν έφτασαν σε τσιμεντένιες οχυρώσεις, πρόσθεσε.

«Η πρώτη και η δεύτερη γραμμή κατασκευάζονται από τον Στρατό και η τρίτη γραμμή κατασκευάζεται από τις τοπικές αρχές. Είναι η πιο ισχυρή απλά επειδή απέχει από τα (ρωσικά) όπλα, από τους βομβαρδισμούς» είπε ο Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το βαθύτερο σημείο της προέλασής τους είναι 10 χιλιόμετρα. Σε ορισμένες περιοχές δεν υπήρξε καμία προέλαση» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.