ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ο Τ.Μπάιντεν προαναγγέλλει νέα επίθεση στη Μ.Ανατολή ως αντίποινα για τον φονικό βομβαρδισμό της αμερικανικής βάσης στην Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζει την εκδίκησή του

Ο Τ.Μπάιντεν προαναγγέλλει νέα επίθεση στη Μ.Ανατολή ως αντίποινα για τον φονικό βομβαρδισμό της αμερικανικής βάσης στην Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε ότι θα απαντήσει στην επίθεση με drone που έγινε σε αμερικανική βάση στην βάση των ΗΠΑ στην Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 34

Η επίθεση εξαπολύθηκε από πολιτοφυλακές που έχουν την υποστήριξη του Ιράν και ήταν η πρώτη με θύματα αμερικανούς από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων 24ωρων, ζύγιζε τις επιλογές των αντιποίνων καθώς στόχος του Λευκού Οίκου είναι να δοθεί μια ισχυρή απάντηση, χωρίς ωστόσο αυτή να πυροδοτήσει έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή και μια απευθείας σύγκρουση με το Ιράν.

Πρόθεση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μέχρι και πριν από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας εφάρμοζε μια στρατηγική απεγκλωβισμού των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή, φαίνεται πως είναι να «αποκατασταθεί η αίσθηση της αποτροπής που απλώς έχει χαθεί εδώ και μήνες στην περιοχή», όπως εκτιμούν αναλυτές.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το χτύπημα που ετοιμάζει, ωστόσο η απόφαση φαίνεται πως έχει ληφθεί ύστερα από διαβουλεύσεις με κορυφαίους συμβούλους του στον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ, τόνισε, «δεν χρειάζονται έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή». «Δεν είναι αυτό που ψάχνω», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε εάν έχει ήδη αποφασίσει πως θα απαντήσει στην επίθεση, ο Τζο Μπάιντεν αποκρίθηκε μονολεκτικά και καταφατικά: «Ναι».

Ερωτηθείς εάν το Ιράν ήταν υπεύθυνο για την επίθεση στην αμερικανική βάση, ο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Είναι υπεύθυνο με την έννοια ότι προμηθεύει τα όπλα» σε αυτούς που πραγματοποιούν τις επιθέσεις.

Αναλυτές και οικονομολόγοι έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο τα αμερικανικά αντίποινα να προκαλέσουν μια γενικευμένη σύρραξη.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν, για τον «νέο μαύρο κύκνο» στο πετρέλαιο. Ανάλογα με το αν οι ΗΠΑ ανεβάσουν τους τόνους εξαπολύοντας επίθεση στο ιρανικό έδαφος ή αν θα δώσουν σκληρή απάντηση με άλλα μέσα, μπορεί να δούμε τη μέση τιμή του πετρελαίου στα 85 δολ. το βαρέλι για το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, το ανώτερο όριο των εκτιμήσεων για την τιμή του αργού μπορεί κάλλιστα να σκαρφαλώσει βραχυπρόθεσμα στα 90-95 δολάρια, αναφέρει άρθρο στο Forbes.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.