ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β.Ζελένσκι προσπαθεί να εκμαιεύσει το «εγκλήματα πολέμου» για την Ρωσία από τον Ε.Μακρόν

Είχε αναφέρει ότι ήταν προσβλητική φράση από μέρους της Γαλλίας

Ο Β.Ζελένσκι προσπαθεί να εκμαιεύσει το «εγκλήματα πολέμου» για την Ρωσία από τον Ε.Μακρόν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι έχει προσκαλέσει τον Εμανουέλ Μακρόν να επισκεφθεί την Ουκρανία για να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν “γενοκτονία”, έναν όρο που ο Γάλλος ομόλογός του αρνείται μέχρι τώρα να χρησιμοποιήσει θέλοντας έτσι να συμπαρασύρει τον Γάλλο υποψήφιο πρόεδρο.

“Όσο για τον Εμανουέλ Μακρόν, του έχω μιλήσει”, είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι σε μια συνέντευξη που παραχώρησε προχθές Παρασκευή στο αμερικανικό δίκτυο CNN και η οποία μεταδόθηκε σήμερα. “Πιστεύω πως θα θέλει να φροντίσει ώστε η Ρωσία να δεσμευθεί στον διάλογο”, πρόσθεσε, για να εξηγήσει την άρνηση του Γάλλου ηγέτη να καταγγείλει μια “γενοκτονία” στην Ουκρανία, αντίθετα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε εκτιμήσει αρχικά την περασμένη Τετάρτη πως η άρνηση αυτή είναι “πολύ προσβλητική”.

“Του είπα πως ήθελα να καταλάβει πως δεν πρόκειται για έναν πόλεμο, πως αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια γενοκτονία. Τον προσκάλεσα να έρθει όποτε θα έχει ευκαιρία”, διευκρίνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο CNN. “Θα έλθει, και θα δει, και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβει.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, είχε εξηγήσει την Πέμπτη πως ο χαρακτηρισμός “γενοκτονία” θα πρέπει κατά τη γνώμη του να “αποδοθεί από τους νομικούς, όχι από τους πολιτικούς” και πως μια “επιστροφή στη λεκτική κλιμάκωση” δεν βοηθά την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.