ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Γεωργία μπλόκαρε φορτηγό-βόμβα των Ουκρανών που έμπαινε στην Ρωσία και επιτέθηκε ρηματικά στο Κίεβο

Η γεωργιανή Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας ανακοίνωσε χθες ότι κατέσχεσε το φορτίο που είχε προορισμό τη ρωσική πόλη Βορόνεζ

Η Γεωργία μπλόκαρε φορτηγό-βόμβα των Ουκρανών που έμπαινε στην Ρωσία και επιτέθηκε ρηματικά στο Κίεβο

Η γεωργιανή Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας ανακοίνωσε χθες ότι κατέσχεσε ένα φορτηγό-βόμβα Ουκρανών πρακτόρων που είχε προορισμό τη ρωσική πόλη Βορόνεζ

Τα εκρηκτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα φορτίο μπαταριών αυτοκινήτων. Η μεταφορά του έγινε οδικώς από την Ουκρανία μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Το περιστατικό θυμίζει την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη γέφυρα του Κερτς, τον Οκτώβριο του 2022, μια έκρηξη για την οποία η Μόσχα επέρριψε την ευθύνη στο Κίεβο, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε εκρηκτικά κρυμμένα μέσα σε φορτηγό που στάλθηκε από την Ουκρανία σε μια μακρά διαδρομή μέσω τρίτων χωρών.

«Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που, κατ’ αρχήν, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωναν ανοιχτά ότι ήθελαν και πιθανώς εξακολουθούν να θέλουν: ένα δεύτερο μέτωπο στη χώρα μας», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιράκλι Κομπακίτζε, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Interpressnews.

Ο Κομπακίτζε διορίστηκε στη θέση του Ιράκλι Γκαριμπασβίλι, ο οποίος παραιτήθηκε από πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα για να αφήσει το κόμμα του «Γεωργιανό Όνειρο», το οποίο κυβερνά τη χώρα από το 2013, να επιλέξει ένα νέο πρόσωπο για να το οδηγήσει στις εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα φέτος.

Το κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» ανέτρεψε την φιλοδυτική πολιτική που οδήγησε στην καταστροφή του 2008 την Γεωργία και έκτοτε ακολουθεί ουδέτερη στάση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας τόνισε ότι εξετάζει τους ισχυρισμούς της γεωργιανής υπηρεσίας ασφαλείας «σχετικά με την εμπλοκή Ουκρανών πολιτών σε παράνομες δραστηριότητες» και κάλεσε την Τιφλίδα να μην πολιτοκοποιεί το περιστατικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γεωργία ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις τον Μάρτιο του 2023 λόγω διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας την πρεσβεία στην Τιφλίδα με επικεφαλής διπλωμάτη κατώτερου βαθμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.