ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οι Ουκρανοί αποχωρούν από το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ – Συνεχές ρώσικο «σφυροκόπημα» (βίντεο)

Οι ουκρανικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην δυτική όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς

Οι Ουκρανοί αποχωρούν από το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ – Συνεχές ρώσικο «σφυροκόπημα» (βίντεο)

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στο ανατολικό Tσάσιβ Γιαρ και υποχωρούν προς τη δυτική όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς για να υπερασπιστούν τις τρεις γέφυρες και τον δυτικό τομέα της πόλης.

Η επίθεση των Ρώσων είναι σφοδρή και με μαζικούς βομβαρδισμούς από την ρωσική Αεροπορία και το ρωσικό Πυροβολικό δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τους Ουκρανούς.

Η διέλευση του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς θα είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική επιχείρηση για τους Ρώσους και αξίζει να σημειωθεί ότι το Τσάσιβ Γιαρ, είναι κτισμένο πάνω σε ύψωμα, κάτι το οποίο προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους Ουκρανούς για να αμυνθούν.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αποτελεί ένα δεσπόζουν ύψωμα.

Το Τσάσιβ Γιαρ, είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος αλλά στην πραγματικότητα είναι το προγεφύρωμα που ζητάνε οι Ρώσοι για να θέσουν στο στόχαστρο τους την Κοσταντινόβκα και τα Κραματόρσκ-Σλαβιάνσκ.

Η Κοσταντινόβκα δέχθηκε μεγάλη επίθεση από σμήνη drones και πυραύλους, τα οποία χτύπησαν αποθήκες πυρομαχικών και δεξαμενές καυσίμων των ουκρανικών δυνάμεων.

Πρόκειται για μία πόλη η οποία πριν τον πόλεμο είχε πληθυσμό 65.000 κατοίκων και αποτελεί τον κύριο στρατιωτικό κόμβο στο κεντρικό Ντόνμπας μετά την πτώση του Μπάκχμουτ.

Στο βόρειο Ντόνμπας τον ρόλο αυτό τον παίζουν οι πόλεις Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.