ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Ουκρανοί μπήκαν στη Λιμάν – Τι ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ (upd 3)

Στην επίθεση συμμετέχουν 6.000-10.000 Ουκρανοί στρατιώτες

Οι Ουκρανοί μπήκαν στη Λιμάν – Τι ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ (upd 3)

Ο ουκρανικός στρατός μέσω βίντεο δείχνει ότι εισήλθε στην πόλη Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε και από το ρωσικό ΥΠΑΜ που ανέφερε ότι έγινε επιλογή να εκκενωθεί η πόλη με σκοπό να τηρηθεί το μέτωπο σε καλύτερο σημείο.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι Ουκρανοί με αιχμή τις 66 και 93 ταξιαρχίες πλέον βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και όπου μάχονται με ανεξάρτητες ομάδες που δεν θέλησαν να την εγκαταλείψουν.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων ρωσικών δυνάμεων βρίσκονται:

  • το 752 Μηχανοποίητο Σύνταγμα Φρουρών.
  • Μονάδες Εφέδρων των μονάδων BARS 13 και 16
  • 208ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Τυφεκιοφόρων LDNR
  • 119ο Σύνταγμα εφέδρων LDNR

Δηλαδή είναι δύο μονάδες της νέας (από την Τρίτη όταν θα επικυρωθεί στην Άνω Δούμα η ενσωμάτωση των τεσσάρων περιφερειών) ρωσικής δημοκρατίας του Λουγκάνσκ!

Πόσο πιθανόν είναι να αφεθεί στην τύχη της όχι μόνο η περιοχή, αλλά και το Ντονμπάς που κατέχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, βάσει των όσων υποστηρίζει η Μόσχα πάντα;

Πάνω από 200 είναι οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες και πάνω από 23 τα ουκρανικά τεθωρακισμένα στην πόλη αλλά το ουκρανικό επιτελείο θέλοντας να εκμεταλλευτεί ότι ακόμα δεν έχουν έρθει κύριες εφεδρείες των ρωσικών δυνάμεων έχει διατάξει την επίθεση νοτιότερα στην κατεύθυνσή της Κρεμίνας.

«Περισσότεροι από 5.000 Ρώσοι στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι από ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη Liman, στην αυτονομιστική ουκρανική περιοχή του Ντόνετσκ», δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στο Λουγκάνσκ, Σεργκέι Χαϊντάι.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, στην επίθεση στη Λιμάν συμμετέχουν 6.000-10.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

“Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στη Λιμάν”, είχε δηλώσει ο Τσερεβάτι στην ουκρανική κρατική τηλεόραση , όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “Περίπου 5.000 με 5.500 Ρώσοι” βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Λιμάν τις τελευταίες ημέρες. “Όμως μετά τις πρόσφατες μάχες έχει μειωθεί ο αριθμός τους”, είχε προσθέσει.

https://twitter.com/Flingan67/status/1576174540433915904

«Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λιμάν θα είναι πάντα μέρος της Ουκρανίας», ακούγεται να λέει ένας από τους δύο χαμογελώντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.