ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οι Ρώσοι «ανοίγουν» τον δρόμο για Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ: Τσάσιβ Γιαρ και Σεβέρσκ τα τελευταία εμπόδια

Μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων για έφοδο από τρεις κατευθύνσεις στο Τσάσιβ Γιαρ

Οι Ρώσοι «ανοίγουν» τον δρόμο για Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ: Τσάσιβ Γιαρ και Σεβέρσκ τα τελευταία εμπόδια

Oι Ρώσοι κατέλαβαν τρεις σημαντικούς οικισμούς στο μέτωπο του Μπάκχμουτ, την Μποχντανίβκα, το Ιβανίτσκι και την Κλισίιβκα και συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις για να επιτεθού στο Τσάσιβ Γιαρ από τρεις κατευθύνσεις.

Το Τσάσιβ Γιαρ είναι η πόλη φρούριο στα δυτικά του Μπάκχμουτ το ο οποίο βρίσκεται χτισμένο σε ύψωμα και διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο υπόγειων στοών.

Χθες οι Ρώσοι ξεκίνησαν προώθηση των δυνάμεών τους στο Σεβέρσκ.

Σεβέρσκ και Τσάσιβ Γιαρ αποτελούν τα δύο τελευταία εμπόδια για τους Ρώσους για να κινηθούν κατά των δίδυμων πόλεων του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ.

Οι δύο αυτές πόλεις αποτελούν τα σημαντικότερα στρατιωτικά προπύργια των Ουκρανών και αν καταληφθούν θα έχουν οριστικά απωθηθεί από το Ντόνμπας.
 
Η Μόσχα ετοιμάζει μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση την άνοιξη σε πολλά μέτωπα, με σαφείς αντικειμενικούς σκοπούς και πρόκειται για το Χάρκοβο, το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Δεν είναι εύκολοι στρατιωτικοί στόχοι αλλά αυτή την στιγμή για τους Ρώσους θεωρούνται οι πιο εφικτοί.

Μέχρι τότε όμως πρέπει πρώτα να καταληφθούν το Τσάσιβ Γιαρ, το Σεβέρσκ και το Κουπιάνσκ.

Μικρές πόλεις με πολύ ισχυρές οχυρώσεις.

Το Τσάσιβ Γιαρ αποτελούσε τον «αιμοδότη» των ουκρανικών δυνάμεων κατά την μάχη του Μπάκχμουτ.

Το Σεβέρσκ δεν έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο στην μάχη του Μπάκχμουτ αλλά είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο για το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Το Κουπιάνσκ είναι μεγάλος μεταφορικός κόμβος στην περιφέρεια του Χάρκοβο. Η κατάληψή του θα άφηνε έκθετη και την Λίμαν. Πρέπει να καταληφθούν για να αρχίσει εκ νέου μία πολιορκία στο Χάρκοβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.