«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

Οι Ρώσοι έφτασαν στη νότια περίμετρο της Ζαπορίζια! – Επιπλέον δυνάμεις καταφθάνουν από Χουλιαίπολη και Όρεχοφ

Οι Ρώσοι δεν έχουν καταλάβει μέχρι τώρα καμία πόλη με τέτοιο μέγεθος

Οι Ρώσοι έφτασαν στη νότια περίμετρο της Ζαπορίζια! – Επιπλέον δυνάμεις καταφθάνουν από Χουλιαίπολη και Όρεχοφ

Ο ουκρανικός Στρατός ανατίναξε τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου E105 κοντά στη Χριγόριβκα, στα νότια προάστια της Ζαπορίζια καθώς έφτασαν εκεί οι πρώτες ρωσικές δυνάμεις και θέλουν να εμποδίσουν την διείσδυσή τους στο μεγάλο αστικό συγκρότημα.

Αυτή η γέφυρα εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Κόνκα και έχει σημαντικό ρόλο για την προώθηση του ρωσικού στρατού προς την μεγάλη πόλη των οκτακοσίων χιλιάδων κατοίκων.

Ανεξάρτητα από αυτό οι Ρώσοι έχουν εμπειρία από τέτοιες στρατιωτικές καταστάσεις.

Ο παραπόταμος του Δνείπερου μπορεί να διασχιστεί με ταχύτητα, ειδικά όταν υπάρχει ισχυρός παγετός.

Υπάρχουν πολλά κατάλληλα σημεία τα οποία οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Βέβαια η ανατίναξη της γέφυρας από τους Ουκρανούς δείχνει πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν την ρωσική προώθηση μέσα στην πόλη της Ζαπορίζια και επιχειρούν να την καθυστερήσουν με κάθε τρόπο και μέσον.

Ταυτόχρονα συγκλίνουν και άλλες ρωσικές δυνάμεις προς την Ζαπορίζια από άλλες κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα ανατολικά της Ζαπορίζια στο μέτωπο του Όρεχοφ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προελαύνουν κατά μήκος του ποταμού Κόνκα προς την πόλη-φρούριο.

Το Μπελογκόριε και το μεγαλύτερο μέρος της Μάλα Τοκμάτσκα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ρωσων.

Κοντά στην Χουλιαίπολη, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν και αναλαμβάνουν τον έλεγχο των γύρω περιοχών.

Κοντά στο Πριμόρσκι, οι αλεξιπτωτιστές προωθούνται προς τη Ζαπορίζια από τα ανατολικά.

Οι Ρώσοι δεν έχουν καταλάβει μέχρι τώρα καμία πόλη με τέτοιο μέγεθος.

Η πιο μεγάλη πόλη που έχουν καταλάβει μέχρι σήμερα ήταν η Μαριούπολη που είχε 400.000 κατοίκους.

Πάντως με δεδομένο ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον επαρκές στρατιωτικό προσωπικό, η υπεράσπιση τόσο μεγάλων πόλεων αποτελεί σχεδόν ακατόρθωτο εγχείρημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.