ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν μεγάλο εργοστάσιο φ.α. στην βορειανατολική Συρία: Στοχεύουν τις υποδομές των Κούρδων

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν  μεγάλο εργοστάσιο φ.α. στην βορειανατολική Συρία: Στοχεύουν τις υποδομές των Κούρδων

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε  σταθμούς πετρελαίου και φ.α. στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο της εκστρατείας εναέριου βομβαρδισμού που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή κατά των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», SDF ως απάντηση στην έκρηξη βόμβας  στην Κωνσταντινούπολη στα μέσα αυτού του μήνα.

Πηγές κοντά στη «Λαϊκή Δημοκρατία της Συρίας» (SDF) είπαν στο Al-Araby Al-Jadeed ότι η τουρκική πλευρά στόχευσε το εργοστάσιο φυσικού αερίου κοντά στο χωριό Al-Suwaidiyeh στην αγροτική Al-Hasakah, στα βορειοανατολικά της Συρίας, θέτοντας το εργοστάσιο να είναι εκτός λειτουργίας.

Την περασμένη  Τρίτη και Τετάρτη, τουρκικά αεροσκάφη βοβμάρδισαν  την περιοχή του πετρελαϊκού κοιτάσματος Τίγρη, νότια της Al-Jawadiya (Jal Agha) στην ύπαιθρο της Al-Hasakah, επίσης, έναν πετρελαϊκό σταθμό κοντά στο χωριό Ma’shouq, μια δεξαμενή στον σταθμό Kale Hasnak στην ίδια περιοχή, ο σταθμός Ala Qous στην περιοχή Alyan και κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανατολικά της πόλης. Qamishli.

Σε συνέντευξή του στο Al-Araby Al-Jadeed, ο Ziyad Rustom, ο συμπρόεδρος του Ενεργειακού Γραφείου της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, είπε:

«Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν στην περιοχή Jazira (Κυβερνείο Al-Hasakah) σε εγκαταστάσεις υποδομής, ειδικά στο εργοστάσιο φυσικού αερίου, στα κοιτάσματα Awda και Tigris, και στους κύριους και δευτερεύοντες σταθμούς πετρελαίου».

Πρόσθεσε ότι ο βομβαρδισμός παρέλυσε την διανομή του  ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, καθώς οι εγκαταστάσεις Suwaydiya και το κοίτασμα Rmeilan λειτουργούσαν με φυσικό αέριο.

Ο οικονομικός αναλυτής Khaled Turkawi δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al-Araby Al-Jadeed ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί «διατάραξαν εν μέρει τα κοιτάσματα πετρελαίου και τους σταθμούς στη βορειοανατολική Συρία και χρειάζονται μεγάλη συντήρηση, την οποία οι δυνάμεις των SDF μπορεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσουν χωρίς βοήθεια».

Ο επικεφαλής του ενεργειακού γραφείου στην περιοχή Τζαζίρα, Άκραμ Σουλεϊμάν, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al-Araby Al-Jadeed ότι το εργοστάσιο φυσικού αερίου Suwaydiyah είναι το μόνο στη βόρεια και ανατολική Συρία που γεμίζει οικιακές φιάλες αερίου και εξασφαλίζει αέριο για ηλεκτρικούς στρόβιλους. .

Εξήγησε ότι σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στα εξαρτήματα του εργοστασίου φυσικού αερίου και η μονάδα ψύξης του εργοστασίου έπιασε φωτιά και αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.