
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν σήμερα, την ευθύνη για την επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, με βαλλιστικό πύραυλο.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο των Χούθι, Γιάχια Σάρι, οι δυνάμεις τους πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά του αεροδρομίου του Ισραήλ «με τη χρήση υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου».
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι αναχαίτισαν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, μετά την ενεργοποίηση προειδοποιητικών σειρήνων σε πολλές περιοχές της χώρας.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μία ημέρα μετά από ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή κατά στόχων των Χούθι στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης.
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο πλήγμα σε μια σειρά επιχειρήσεων κατά των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίοι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά πλοίων με προορισμό το Ισραήλ και εκτοξεύουν πυραύλους προς τη χώρα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.