ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΟΗΕ: Νέα έκκληση για εκεχειρία στη Γάζα – «Oι απελπισμένοι άμαχοι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια»

Τι δήλωσε ο Α.Γκουτέρες

ΟΗΕ: Νέα έκκληση για εκεχειρία στη Γάζα – «Oι απελπισμένοι άμαχοι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια»

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε το σημερινό μακελειό στη Γάζα που, σύμφωνα με τη Χαμάς, 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια διανομής επισιτιστικής βοήθειας.

Ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ διευκρίνισε πως «δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη». Ωστόσο, τόνισε πως «είτε σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, είτε ποδοπατήθηκαν από πλήθος, είτε παρασύρθηκαν από φορτηγά», πρόκειται για επεισόδια που συνδέονται κατά κάποιον τρόπο με αυτήν τη σύγκρουση. Συμπλήρωσε πως δεν υπήρχε παρουσία του ΟΗΕ κατά τη διανομή αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Στεφάν Ντουζαρίκ τόνισε πως «οι απελπισμένοι άμαχοι στη Γάζα χρειάζονται επείγουσα βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στον πολιορκημένο βορρά όπου τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καταφέρει να παραδώσουν (ανθρωπιστική) βοήθεια εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογράμμισε επίσης πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνει εκ νέου έκκληση για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.