ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ουκρανία: Δήμαρχος διορισμένος από τη Ρωσία τραυματίστηκε από έκρηξη σε περιοχή της Ζαπορίζια

Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ανατίναξε ένα τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες

Ουκρανία: Δήμαρχος διορισμένος από τη Ρωσία τραυματίστηκε από έκρηξη σε περιοχή της Ζαπορίζια

Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Ενερχοντάρ, που βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, τραυματίστηκε σε έκρηξη, όπως ανέφεραν ένας Ουκρανός αξιωματούχος και ένα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Αντρέι Σέβτσικ διορίστηκε δήμαρχος μετά την κατάληψη της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, νοσηλεύεται στην εντατική, μετά την έκρηξη.

«Έχουμε ακριβείς πληροφορίες ότι από την έκρηξη, ο αυτοανακηρυχθείς επικεφαλής της «λαϊκής διοίκησης» Σέβτσικ και οι σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν», είπε ο Ντμίτρο Ορλόφ, ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης πριν από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ορλόφ στο Telegram ο Σέβτσικ έχει μεταφερθεί στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Μελιτόπολη και θα αντικατασταθεί προσωρινά ως επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τα αίτια της έκρηξης.

Πριν από τον πόλεμο το Ενερχοντάρ είχε πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους. Πολλοί εργάζονταν στα δύο κοντινά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας – το ένα από αυτά είναι το Ζαπορίζια, η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ανατίναξε ένα θωρακισμένο τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.